Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4779335 www.bgdnes.bg

Галактион със счупена ръка след катастрофа

Галена ЧАРИЙСКА

Старозагорският митрополит Галактион посреща Възнесение Господне със счупена ръка в болницата вместо с литургия в храма. Владиката катастрофира с мощния си мерцедес на път за Симеоновград вчера сутринта. Дядо Галактион се е отървал само със счупена лява ръка и лек оток в окото. Шофьорът му, 71-годишният Бойчо Златинов, е само с леки oхлузвания. В най-тежко състояние е спътникът им - дякон Любен Запрянов, на 28 години. Той е настанен в хирургията на хасковската болница със съмнения за разкъсан черен дроб, пневмоторакс и комоцио.

"Владиката има фрактура на лявата лъчева кост. На прост език казано, това е счупване на ръката, която вече е гипсирана. Има и хематом на окото, който не е опасен. Той вече е транспортиран в старозагорската болница", обясни пред "България Днес" д-р Павлов от ортопедията в МБАЛ - Хасково, където пострадалите потърсили първа помощ.
Катастрофата е станала в квартал "Злати дол" на Симеоновград малко след 8,30 вчера сутринта. На излизане от града мерцедесът, в който се возил владиката, изпреварвал камион МАН, който в това време предприел маневра за завиване наляво. Последвал удар, след който камионът бил избутан върху ограда на къща, а леката кола се оказала в клопка между камиона и постройката.

Реклама

И докато дядо Галактион обикаляше по болници, в Старозагорската митрополия изобщо не подозираха за сполетялото го нещастие.

"От вас научавам за инцидента. Днес (вчера - б.а.) е голям църковен празник - Възнесение Господне, и всички духовници сме в храма. Наистина много лоша новина", сподели пред вестника отец Живко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама