Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5048471 www.bgdnes.bg

58 г. тото карък

Иво АНГЕЛОВ

"Аз съм истински тото карък!" - смее се 79 годишният Илия Топузански от София. От 58 години той играе тото, но за цялото това време е ударил само три четворки. Въпреки това не се отказва.


"За пръв път пуснах фиш през живота си през 1957 г., но не играех организирано. През периода 1960-1962 година вече имах постоянни числа, които играех в чешка комбинация. Така успях да ударя три тройки. Със спечелените 9 лева си купих 10 лотарийни билета и спечелих радиограмофон", разказа пред "България Днес" бай Илия.

Реклама


През януари 1962 година той взема съдбоносното решение да играе само с едни и същи числа, които никога да не променя. Написва на листчета числата от 1 до 49 и на случаен принцип ги изтегля, като ги оформя в три комбинации. Така до 2000 г. той уцелва около 15 четворки и много тройки, чиято бройка вече не помни.


"След 2000 г. ударих три четворки - за 110, 80 и 50 лева. Така и не успях за толкова много години за ударя петица или шестица. Дори и не съм се приближавал. Приемам се за карък, защото за толкова много години нямах нито една голяма печалба. Но вярвам, че надеждата крепи човека", категоричен е бай Илия.


Топузански признава, че съпругата му го подкрепя в начинанието. "Понякога ми казва да сменя най-накрая числата, но това никога няма да се случи. Представете си, че ги сменя и те вземат, че излязат. Никога няма да си го простя", признава тото любителят. През годините той е пропускал само 19 пъти да пусне фиш. За щастие и тогава комбинациите му не излизали.


Бай Илия признава, че ако спечели джакпота, ще даде пари първо на двете си дъщери и четиримата внуци (3 момичета и 1 момче). Обещава да дари средства и за берковското село Гаганица, където си е взел къща и обича да прекарва лятото. Любопитно е, че населеното място стана особено популярно през последните дни с кандидат-кметицата Антоанета Лазарова, която впечатли с нестандартната си прическа с висок кок. Топузански сподели още, че планира, ако има голяма печалба, да даде пари и за нуждаещи се деца.


"Често казвам на съпругата си да не се безпокои - един ден ще ударя джакпота. Но това ще е малко преди да си отида от този свят, като съм я накарал да обещае, че тя ще поживее още след мен, за да харчи от джакпота", разсъждава пенсионерът. Напоследък обаче изобщо не му вървяло - за 30 тиража не ударил дори и една тройка. А за инвестираните през годините пари във фишове казва, че се много, но няма намерение да ги смята точно колко са.

Реклама
Реклама
Реклама