Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5384106 www.bgdnes.bg

Чолата на разпит за стрелбата по Русия

Митко Русия разбира, че освен гориво на бензиностанциите вечер може да зареди и олово. Обвиненият в сводничество бивш шеф на ръгбито Росен Чолов-Чолата най-вероятно ще бъде проверен за неуспешния атентат от вторник вечерта срещу Димитър Стоянов - Митко Русия, научи "България Днес". Криминалисти предполагат, че известният член на бандата на "Силоваците" е поръчан от конкуренцията. От достоверни източници става ясно, че в следствието ще трябва да се появи и Антон Петров-Хамстера.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Във вторник вечерта на бензиностанция на бул. "Цариградско шосе" в столицата млад мъж с качулка застава срещу луксозния джип на бандита и стреля 4 пъти в прозорците. Митко Русия и спътникът му залягат под таблото, но един от куршумите успява да разкъса палеца на Стоянов, който е сочен като един от най-бруталните сводници в София. Атентаторът изчезва също толкова мистериозно, както се и появява. От записите от охранителните камери става ясно, че той е влязъл на територията на бензиностанцията пеша, съвсем спокойно е извадил пистолета си и е започнал да сипе олово по колата. Веднага след последния изстрел мъжът изчезва в неизвестна посока, като се предполага, че през няколко преки го е чакал автомобил за бягство. По непотвърдена информация ченгета са успели да разпознаят атентатора, като в момента той се издирва под дърво и камък. Начинът, по който е извършено покушението, подозрително напомня на стрелбата срещу Русия преди три години в кв. "Младост 1". Тогава Стоянов е причакан от маскиран мъж до блока си и отново е прострелян в ръката. Разследващите веднага започват да проверяват всички ъндърграунд герои, свързвани по някакъв начин с бизнеса с проститутки. Сред тях е Антон Петров-Хамстера, когото жриците посочили като шеф на Митко Русия.

Снети били и показания от Росен Чолов-Чолата, който по това време вече е с повдигнато обвинение за сводничество. Извършителят не е открит, а самият Стоянов заявява, че няма врагове. Именно поради тази причина ченгетата отново насочват внимание към Чолата, който бе пуснат от ареста преди по-малко от година.
Според спецсъда Росен Чолов е ръководител на банда, която се занимава с трафик на хора и склонява жени да проституират. В ъндърграунда се говори, че всъщност Чолата е въртял бизнеса на прочутите Красимир и Николай Маринови - Братя Маргини. Срещу него има доказателства, че е използвал като параван за търговията с плът модната си агенция "FH1". По същото време, когато Чолата е на върха, основен конкурент му се явява набиращият власт в подземния свят Стоянов. Според криминалните хроники Русия започва с трафик на хероин, но бързо се преориентира. Започнал да изнудва сводниците и жриците, като ги плашел да ги залее с киселина и режел косите им. Посягал и на самостоятелно действащите проститутки, които пускали обяви за сексуслуги. Бандата му е разкрита през 2011 г., когато бе задържан заедно с Валери Наумов-Валтера, Росен Тодоров-Дебелия и Даниел Манолов-Бидона. По-късно обаче те бяха освободени, като според източници от подземния свят веднага възвърнали позициите си на пазара с плът. Основната версия, по която се работи, е за неуредени финансови отношения.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама