Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5442639 www.bgdnes.bg

Райфъла вдига скандал в съда, не го пуснали по нужда

Райфъла вдига скандал в съда,
не го пускали по нужда

Подсъдимият за палежи и опит за поръчково убийство пловдивски бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла предизвика скандал в съда. "Не ме пуснаха по малка нужда. Дърпаха ме за сакото, скъсаха ми хастара", оплака се обвиняемият. Той уточни, че страда от заболяване на уретера. "Страх ме е, когато съм в клетката на арестантите. За първи път се държат така с мен", продължи да се жали той.
Редно е да се спазват елементарни физиологични нужди, настоя и адвокатът му Илиян Василев.
15 месеца след задържането на Червенков той развил букет от болести - хемороиди, задържане на 2 литра урина, проблеми с кръвното, диабет. Медицинските експертизи са категорични, че той може да се лекува в лечебницата на затвора.
Райфъла е подсъдим с още четирима за опит за убийство на шефа на медицински център Аргир Гяуров. Той беше намушкан 9 пъти с нож, а за поръчител се сочи Червенков, който също има частен медицински център. Бизнесменът отговаря пред Темида и за поръчани палежи на депутатски джипове. Експарламентаристът от ГЕРБ Антоний Йорданов е конституиран като граждански ищец. Със съпругата му Татяна предявиха иск за 19 000 лева за опожарените им три джипа е една кола.
Делото продължава на 22-и с разпит на свидетели.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама