Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5483354 www.bgdnes.bg

Адвокатът на Райфъла глобен 3 пъти по 100 лева за 2 минути

Съдия Даниела Събчева глоби адвокат Илиян Василев за 2 минути на 3 пъти с по 100 лева. Това стана в началото на съдебния процес срещу Атанас Червенков – Райфъла и съучастниците му.

„Адвокат Василев говори едновременно със съда и го прекъсва повторно, докато чете определение за глоба за грубо нарушаване на реда в залата”, прочете съдия Събчева.

Реклама

Прокурор Албена Георгиева каза, че от началото на делото адвокат Василев си позволява тон, който, ако продължи и при разпита на свидетелите, те ще получат уплах и ще забравят спомените си. Тя каза още, че съжалява задето в залата няма аудиозапис, за да чуят не само репликите, но и тона на адвоката, съобщи Марица.

Адвокат Василев отговори: „Опитът ме е научил да говоря така високо и съдебният секретар в залата затова няма претенции. Изглежда ще трябва да поема разходите по леене на куршум”, каза още той.

Той поиска отвод на съдия Даниела Събчева, затова, че не му е дала право на дуплика. „Затова казвам, че сте тенденциозна и водите заседанието в полза на обвинението на прокуратурата”, отсече той.

Вече повече от час се водят диалози в залата, като прокурорът Атанас Янков обвини Илиян Василев в неприкрита ирония, както към обвинението, така и към председателя на състава.

Шефът на медицински център „Хипоталамус”, Аргир Гяуров, който бе наръган с нож по поръчка на Райфъла предяви граждански иск в размер на 100 000 лева към Атанас Червенков и четирима от обвиняемите за претърпените болки и страдания. Този иск също предизвика буря от противоречиви реакции, които продължават и в момента.

Реклама
Реклама
Реклама