Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5541070 www.bgdnes.bg

Змии плъзнаха из страната

Змии плъзнаха из цяла България. Със затоплянето на времето, след дългите валежи различни видове влечуги започнаха да излизат от дупките и плашат хората.
Най-голямо нашествие на змии има в Смолянско. Последният случай на забелязано влечуго, което броди из улиците, е от преди няколко дни. То е видяно в района на Римския мост в планинския град. Майка с дете с ужас забелязала дълга змия на шосето. Жената успяла да снима влечугото, което изобщо не се притеснило от шума наоколо и минаващите коли, а се придвижвало към стълбите. Хората са притеснени, защото миналата година змии са влизали дори в гаражите и колите им.
Животните изпълзяват по видими места заради повишаването на температурите и влажното време, като експертите очакват популациите да стават все по-големи с настъпването на горещините.
От РИОСВ - Смолян, обявиха че нашествието на влечугите е нещо нормално за това време на годината.
През последните дни са се увеличили рязко набезите на змии на много места в страната. Сигнали за нашествие на змии има и във Велико Търново. За по-малко от седмица са уловени четири влечуги, които пропълзяват и се скриват в двигателите на автомобилите. Опасни влечуги са забелязани и в градовете Полски Тръмбеш и Стражица.
Жители на някои софийски села също споделят, че водните змии и смоковете са все по-често срещани след дъждовете. Влечугите са плъзнали и в Бургас, най-вече около занемарения стадион "Черноморец".
В същото време преди три дни 7-годишно дете е ухапано от пепелянка в Пловдив. Момиченцето се разхождало с майка си в района на Природонаучния музей.
Майката разказа, че забелязала малко змийче на тротоара. Заобиколили го, но в следващия момент хлапето изпищяло, че влечугото го е ухапало.
Веднага момиченцето е откарано в УМБАЛ "Св. Георги". Там то е изкарало два дни.
"Имаше само локално зачервяване. Няма интоксикация, което потвърждава мнението на лекарите, че змията не е била отровна. Детето ще бъде изписано днес от здравното заведение", обясниха от болницата.
Ако видите змия, не я дразнете, а позвънете на тел 112, съветват специалистите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама