Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5745018 www.bgdnes.bg

Бащата на прегазената преди 2 г. Красимира: Убиецът на бебето ми пак ще кара пиян

Кукла на дете ще стряска джигитите в село Крушевец

Иво АНГЕЛОВ

"Убиецът на детето ми пак ще кара пиян, щом излезе от затвора. Преди катастрофата за него това е било системно поведение. Колегите му са знаели, други пък са го покривали. Той няма да се промени и отново ще застрашава живота на хората на пътя."


Това заяви пред "България Днес" Красимир Кънев, баща на 11-месечната Красимира, която беше зверски прегазена на тротоара в бургаското село Крушевец на 11 септември 2014 г.

Реклама


Зад волана на фаталното возило беше граничният полицай Костадин Стоянов, който се оказа, че е шофирал с алкохол в кръвта. С окончателно решение на Върховния касационен съд шофьорът убиец беше пратен в затвора за 7 години.


"Това е обидно малка присъда. За кражби дават по-големи присъди. Той, както работи всеки ден, ще си намали наказанието и за по-малко от 5 години ще излезе от затвора. А моето дете... То никога няма да се върне, животът ни никога няма да е същият, нищо вече няма смисъл... Не съм удовлетворен от решението на съда. Убиецът каза в съдебната зала, че съжалява, но не видях съжаление у този човек. И да съжалява - все тая, дъщеричката ми я няма", коментира Кънев.


Почерненият баща с тъга обясни, че положението с трафика в бургаското село не само че не се е подобрило, но дори е станало по-зле. "С огромна мъка и усилия се преборихме да сложат два "легнали полицаи", но те са на разстояние от 700 метра един от друг и не вършат работа. Пак има шофьори, които ускоряват и карат прекалено бързо за населено място. Настояваме за още един "легнал полицай" по средата, но ни се оправдават, че няма как да се случи, тъй като няма пари. Нищо не се промени за две години - войната по пътищата продължава и всеки ден умират хора. Нашата история отдавна беше забравена и се превърнахме в част от черната статистика. Само ние си знаем каква мъка тегне над семейството ни", добави Кънев.


На 11 септември т.г. по случай втората годишнина от смъртта на малката Красимира до лобното й място ще бъде поставена кукла на дете, която да стряска джигитите, каращи бързо по селския път. "Временно ще затворим отсечката като протест и ще изкажем недоволството си, но честно ви казвам - не вярвам, че нещо ще се промени. Надежда за по-добър живот няма", завърши Кънев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама