Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5747291 www.bgdnes.bg

Актьорът Бате Николай: 10 г. са малко за бияча ми

Иво АНГЕЛОВ

"10 години е прекалено малка присъда за човек, който е изявен рецидивист. Този човек заслужава много по-голямо наказание."


Това заяви пред "България Днес" актьорът Николай Николаев (76 г.), когото всички познават като Бате Николай. Той беше нападнат и зверски пребит на 22 юли т.г. на гарата в софийското село Вакарел.

Реклама


На здрачаване култовият водещ на някогашното тв предаване "Захарно петле" чакал влака от София, с който пристига осиновеният му син Митко. Той идвал в петъчните вечери да прекара уикендите в махала Драгьовци, където живее актьорът. Именно тогава криминално проявеният Стоян Боджов е опитал да го обере. Ако вината му бъде доказана, нападателя го чака затвор от 3 до 10 г. Боджов е с мярка за неотклонение "подписка", като за контрола по изпълнението й е уведомено полицейското управление в Ихтиман.


"Този човек преди това е лежал в затвора за 2 крупни кражби, както и за опит за убийство с нож. Мен самият щеше да ме убие за 5 лева. Съдът трябва да реши дали да бъде осъден и на колко години, макар че аз нямам много вяра на нашата съдебна система. Но това е тема за един по-широк разговор, в какъвто сега не искам да навлизам", добави Николаев.


"Поисках и допълнителна съдебномедицинска експертиза, като последният документ ще го внеса утре (днес - бел. ред.) в съда, за да могат всички процедури да бъдат задвижени. Предполагам, че най-късно до десетина дни делото ще тръгне", каза още Бате Николай.


След нападението актьорът се оказа със счупване на най-долната фаланга на малкия пръст на дясното стъпало, охлузвания по гърба и дясната ръка, порезна рана по възглавничката на палеца на дясната ръка, като всичко това е довело до временно разстройство на здравето му. Бате Николай призна, че в момента се чувства значително по-добре и болките му почти са отшумели.

Ще ти извадя гръцмуля

"Веднага давай GSM, парите и часовника, защото ще ти извадя гръцмуля!" - това крещял Боджов, докато се опитвал да обере актьора.


Престъпникът заплашил и сина на Бате Николай с думите: "Жив няма да си тръгнеш! Ще извикам още пет човека!".


Апашът нанесъл удари с дясната си ръка и на двамата, като през цялото време на престъплението се държал изключително агресивно.

Реклама
Реклама
Реклама