Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5819035 www.bgdnes.bg

Ген. Радев: Хаосът в упрaвлението вече трудно се скривa (обзор)

Ламбо предупреди за готвени фалшификации на изборите

“В упрaвлението цaри хaос, който вече трудно се скривa.” Това заяви подкрепеният от БСП кандидат за президент ген. Румен Радев на среща с жители на Гоце Делчев. “България е на кръстопът заради случващото се около страната ни и вътре в нея. Миналата седмица управляващите заявиха, че са постигнали стабилност, само след няколко дни балонът на илюзиите се спука”, коментира той.

“Разпускането на парламента води държавата към поредната криза”, заяви генералът по-рано в Банско. Според него именно президентската институция трябва да е независим коректив в управлението. “Готов съм да работя с всяко правителство. Това, което се прави в интерес на народа, ще го подкрепям, но това, което е в ущърб, ще се противопоставям. Моята кауза е България”, отсече Радев.

Реклама

“От това, което се случва в страната, и срещите, които правят генералът и Илияна Йотова, говорят за такова въодушевление на избиратели, което не съм срещал отдавна”, заяви пък проф. Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет, издигнал кандидатпрезидентската двойка. Той познавал ген. Радев от 2011 г. от Плевен, откъдето бе избран за депутат.

Ламбо вече имал сведения за подготовки за фалшифициране на изборите. “Разчитам, че хората вече са узрели и няма да се поддават”, каза той.

“Кого плаши Борисов, че ще подава оставка? Криза няма да има. Борисов не е от вчера и знае, че ако загуби този пост, трудно ще го получи отново”, коментира още Стефан Данаилов.

“Явно ГЕРБ много са го закъсали, след като прибягват до лъжи, че червени кметове подкрепят Цецка Цачева. Всички споменати в последните дни кметове на БСП опровергаха тези внушения”, заяви соцлидерката Корнелия Нинова в Гоце Делчев.

“Борисов работи срещу стабилността на страната. Неговата цел е служебна победа на ГЕРБ на президентските избори.

Тези действия взривяват устоите на държавността”, заяви пък кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова в Белица и Якоруда. Абсурдно е Народното събрание да затваря по време на избори, това го няма по света - законодателната дейност не може да бъде подчинена на партийни амбиции, категорична бе тя.

Реклама
Реклама
Реклама