Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6040646 www.bgdnes.bg

Светлана Василева с язва

Диети и храната във "ВИП брадър" отключили болките в стомаха 

Иво АНГЕЛОВ

"Имам язва на дванадесетопръстника, която ми причинява ужасни болки. Не ме боли постоянно, но започне ли, става изключително неприятно."
Това разкри пред "България Днес" моделката Светлана Василева, която от дълго време се бори с неприятния здравословен проблем.
Язвата представлява рани по стените на хранопровода, стомаха или на дванадесетопръстника. В началото тя засяга само лигавицата на съответния орган, но може и да пробие мускулния слой отдолу.
Раздразнението първоначално се появило като гастрит, но постепенно прераснало в язва. "Няколко месеца се лекувах, но в един момент спрях да спазвам режима си. Там някъде беше и участието ми във "ВИП брадър", където имаше лоша храна и такава, която не ми понасяше. Тогава болките отново започнаха да се проявяват със страшна сила", добави Василева.
Моделката признава, че в момента е изключила от менюто си всякакви пържени, мазни и люти храни. Казала "край" и на газираните напитки. "Преди години пиех по няколко литра кола на ден, защото много обичам, но вече не я доближавам. За хранене основно залагам на салати (без зелена), супи и месо (телешко и пуешко)", допълни блондинката.
Светлана казва, че постоянно има в себе си хапчета за стомах, но ги пие само когато се появят болки. "Напоследък стомахът ми е постоянно подут и това ме притеснява. Може би е дошло времето да отида на лекар. Катя от "Ритон" ме посъветва да го направя, но все още събирам смелост. Знам, че е правилно да ме погледне лекар, но ме е страх", каза още Василева.
"Съветвам младите момичета да свалят килограми със спорт и балансиран режим, а не с глад, защото в противен случай последствията могат да бъдат сериозни и трайни", допълни Светлана, намеквайки, че нейните здравословни проблеми са се появили именно в резултат на гладуването, за да бъде слаба.
Експлеймейтката поддържа фигурата си в момента не с диети, а чрез физически упражнения. Тя почти всеки ден хвърля огромно количество сили във фитнес залата, за да е във форма.
При язва на дванадесетопръстника пациентът изпитва болки в горната част на корема след ядене, през нощта и на гладно. Това състояние се облекчава след хранене.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама