Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6548030 www.bgdnes.bg

Ники Априлов, режисьор и актьор: Тръгваме на турне без Лили!

"Концертът" бори простотията с естрада

Виктория СТОЯНОВА  

Примата на българската естрада Лили Иванова два пъти е отказвала участие в спектакъла "Концертът". Това разкри режисьорът на естрадния концерт Ники Априлов.
"Два пъти канихме Лили да вземе участие, но тя категорично отказа. Не я виним, тя има това право. От много години тя гради солова кариера, а и е истинска звезда", коментира Априлов. И добави: "Може да има и здравословни проблеми, наскоро отмени собствени концерти, напълно човешко е".

Преди дни "Концертът" събра легендарни изпълнители на естрадната музика, за да отдаде почит на едни от най-известните евъргрийни от родната сцена. Йорданка Христова, Веселин Маринов, Мишо Белчев и жена му Кристина, Нели Рангелова, Стефан Диомов, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Марги Хранова, Дони и Нети, Джина Иванова, Данчо Караджов и много други няколко часа забавляваха публиката в зала 1 на НДК, която се пръскаше по шевовете от жадни за естрада. 

Реклама

Априлов е категоричен, че "Концертът" е един личен протест срещу опошляването на музиката. "Това е човешки протест, защото естрадната музика е изтикана в ъгъла и нарочена за старомодна. Протестираме, защото вече не се чува стойностна музика по радиото, а още по-малко по телевизията", сподели режисьорът. Според него българинът е жаден за качество и стойност, което липсва все повече в съвременната музика. "Не харесвам рапа, днес всеки е рапър. Нацията ни се влияе от това, което ни налагат, а не се замисляме колко прекрасни песни има в българския архив", добави Априлов.

Той разкри, че обзет от успеха на спектакъла, вече планира и предстоящо турне, което ще премине през цялата страна, а към звездния състав е възможно да се присъедини и Любо Киров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама