Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6639670 www.bgdnes.bg

Бащата Красимир Горсов: Мечтая да чуя "тати" от Мануела

Вярвам, че това ще е найната година

"За 2018 година си пожелавам да чуя "тати" от Мануела. Искам да излезем на разходка двамата, но не да я нося на ръце, а да ходи до мен. Мисля, че това е нейната година! Имам някакво вътрешно усещане. Знам, че тази година ще се случат много позитивни и положителни неща за нея!"

Това признание направи пред "България Днес" бащата на Мануела Горсова - Красимир.

Историята на момичето потресе цяла България преди повече от 10 години, но все още тежко отеква в душите на хората. В злополучния 5 август, световният шампион по фигурно пързаляне - Максим Стависки, качил се пиян зад волана, премаза с джипа си младото момиче и приятеля й Петър. Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско. Момчето не оживя, а Мануела вече десетилетие е в будна кома.

Реклама

"За Мануела празници няма! Тя разбира всичко. Знае, че е Коледа, Нова година, но не мисля, че се чувства добре. Мога да видя всичко в погледа й, без да говори!"

Празниците младото момиче посрещна в тесен семеен кръг - с майка си Диана и баща си Красимир. В първия ден от Новата година бяха посетени от дългогодишният им приятел Влади Въргала, който е неотлъчно до тях и никога не пропуска да поздрави Мануела за даден празник.

Междувременно рехабилитациите й продължават дори през почивните дни. Родителите й са неотлъчно до нея и се радват и на най-малкия напредък на дъщеря си.

"Комуникираме с очи. За празниците получихме усмивка от нея. Мануела повече се усмихва на мен, отколкото на другите. Тя винаги е била на тати момичето, дори преди инцидента. Винаги сме били преди всичко приятели", сподели още Горсов.

Днес 28-годишното момиче е пример за борбеност и смелост. Изправя се на крака, макар и да се налага рехабилитаторите да я придържат. Заякнала е и вече има оформени мускули по краката и ръцете.

"Мануела може би не показа на мен и на майка й много неща, за тези 10 години. Спести ни ги. Показа ни какво е да се бориш. Възхищавам й се, аз не бих издържал! Няма по-добро същество от нея. Не защото е мое дете - аз не съм добър човек, но тя е изключително добра", довърши Красимир.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама