Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7424590 www.bgdnes.bg

Митрополит Наум: Нека светлината на Христовото Възкресение се възцари в сърцата ни

Нека светлината на Христовото Възкресение се възцари в сърцата на всички нас, в богохранимите ни Свети обители, в Господните храмове и във всеки християнски дом - това послание отправи Русенският митрополит Наум по повод на Великден, предаде БТА.

По думите му в деня на Възкресението заедно с цялата Божия църква ние тържествуваме. Нашата вяра, с която живеем и с която се спасяваме, е вяра не в някого от многото велики учители на човечеството, а вяра в самия Творец и Промислител на света и на всичко съществуващо - вяра в неговата безгранична и жертвена любов към творението. Любов и грижа за всекиго от нас, които той ни засвидетелства със своето въчовечаване, кръстни страдания и позорна смърт, превърнали се обаче в оръжието на нашето спасение.

Реклама

"Нека тази наша вяра и надежда в бъдещото всеобщо възкресение бъдат във всеки от нас действен извор на добродетелен живот и отхвърляне на делата на мрака, на милосърдие и дейна любов към Бога и към ближния", казва Наум.

По думите му нека да имаме и ние радостта на светите мироносици и всеки наш ден да бъде огрян от светлината на Възкресението, за която с живота и с делата си да свидетелстваме и да бъдем нови Христови апостоли, свидетели и благовестници на Евангелието.

"Защото това изисква от нас днес Светата църква - това очаква от нас и днес възкръсналият от мъртвите Господ и спасител наш Иисус Христос. Божият мир и неговата любов и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас", пожела Наум.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама