Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7541391 www.bgdnes.bg

Странните хобита на световните лидери (Снимки)

Въпреки че водещите фигури в международната политика и релгиозните лидери са сред най-внимателно наблюдаваните хора в света, техният личен живот все още съдържа някои скрити и много любопитни детайли.

Страст към модата или тангото, чаша шампанско преди лягане или поправяне на часовници, изданието „Бизнес Инсайдър” (Business Insider) показва човешката страна на някои от най-големите имена на световната сцена.

Реклама

Например президентът на САЩ има странният навик да разкъсва документи. Служители в Белия дом редовно събират парченцата и като пъзел ги редят отново и ги съединяват с тиксо, за да влязат в държавния архив и да не бъде нарушен законът, информира "Вести".

Владимир Путин

Лидерът на Русия Владимир Путин започва всеки свой ден с интензивна тренировка. Всичко започва със събуждането му – около обяд. След закуска, която съдържа най-често кафе, сок, омлет, овесена каша или пъдпъдъчи яйца, Путин плува сам в продължение на около два часа. След това се отправя към фитнеса за силова тренировка, докато гледа новините. Следва редуване на ледени и горещи вани, преди да облече някой костюмите си, шити по поръчка и да започне деня си на държавен глава.

Кралица Елизабет II

93-годишният монарх на Великобритания изпива по чаша шампанско всяка вечер преди да си легне. Освен това тя обича да пие джин на обяд, преди да се наслади на вино или сухо мартини през деня.

Ангела Меркел

Германският канцлер има странният навик да складира големи количесва храна и консумативи. В интервю за германско списание тя споделя, че този неин навик се зародил в нея по време на първите десетилетия от живота ѝ в Източна Германия. „Това е дълбоко вкоренен навик, произтичащ от факта, че в една икономика, където нещата са били оскъдни, просто взимаш каквото можеш, когато можеш. Все още си купувам нещо веднага щом го видя, дори и да не се нуждая наистина от него”, разкрива тя.

Нарендра Моди

Министър-председателят на Индия е истинска модна икона, а външният му вид се коментира не само в социалните мрежи. Той е хванал окото и на международните медии и други световни лидери, които отбелязват, че Моди си има свой собствен стил и наричат връхната му дреха „сако Моди”.

Реклама

Папа Франциск

Роденият в Аржентина глава на Римокатолическата църква обожавал да танцува танго на младини. „Много го харесвам. Това е нещо, което и идва от вътре”, пише Хорхе Марио Берголио в своя книга преди да бъде избран за папа. В негова чест на 78-ия му рожден ден хиляди хора танцуваха танго на площад „Свети Петър” във Ваикана.

Емануел Макрон

Няма да повярвате за какво е похарчил цели 26 хил. евро за три месеца френският президент. Той е дал парите за … грим. Суетността обаче явно е обща черта на френските лидери, след като предшественикът на Макрон Франсоа Оланд се забърка в т.нар. „прическагейт”. Беше съобщено, че личният му фризьор струва 10 хил. евро на месец публични средства. Преди Оланд пък беше Никола Саркози, който също харчел доста.

Далай Лама

В добавка към медитацията и градинарството, поправката на часовници е може би най-необичайното от хобитата на Далай Лама. Твърди се, че интересът му към часовниците идва от Ролекс, подарен му от бившия президент на САЩ Франклин Рузвелт. Далай Лама обаче се интересува от ремонти на различни неща още от дете, когато поправя различни неща като коли и стар филмов прожектор.

Бенямин Нетаняху

През 2003 г. гръмна новината, че премиерът на Израел е харчил по 2700 долара държавни пари всяка година, за да си купува сладолед от гурме магазин, който се намирал близо до официалната му резиденция. След скандала офисът на Нетаняху оттегля молбата си за подновяване на разрешението да му бъдат отпуснати лични пари в размер на 10 хил. шекела. Въпреки това не се съобщава дали скандалът да е намалил апетита на премира към предпочитания от него сладолед с аромат на фъстъци.

Реклама
Реклама
Реклама