Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8059174 www.bgdnes.bg

Гайтански подкара диамантен "Ролс-Ройс"

Черният звяр има 571 коня под капака

Цената за базовия модел "Кулинан" тръгва от 265 000 евро

Румен Гайтански подкара великолепен "Ролс-Ройс". Джипът "Кулинан" е кръстен на най-големия диамант в света. Кросоувърът не отстъпва по характеристики на 3106-каратовия скъпоценен камък, открит в началото на миналия век, чиято днешна стойност се приравнява на 94 тона злато.
Гайтански се появи с придобивката си на бизнес среща в столичен хотел, видя "България Днес". Бизнесменът шофира лично луксозния автомобил. Бе придружен от кола с един охранител, който на излизане се погрижи за таксата за паркинга на шефа си.
Макар и черният ролс на бившия боклукчийски бос да е един от най-луксозните, в последната година колите от тази марка се множат сериозно в България. По данни на Пътна полиция през 2019-а са регистрирани 12 чисто нови ролс-ройса и два употребявани. Общо в България от тази марка има официално регистрирани 267 ролс-ройса. За сравнение, през 2018-а беше отчетена само една регистрация на нова такава кола. Обяснението е, че английската марка пусна първия си кросоувър "Кулинан", който се радва на интерес сред клиентите. В същото време през миналата година "Ролс-Ройс" за първи път участва със свой щанд на софийския автосалон, където също беше показан "Кулинан". Джипът е с мотор с 571 коня, който позволява феноменалното ускорение до 96 км/ч само за 5 секунди. Интериорът е със страхотен лукс. С цел да се улесни влизането на пътниците в автомобила, огромният всъдеход се снижава, когато се използва ключът или сензорната дръжка на вратата. Най-ниската цена за този автомобил у нас е 265 000 евро преди данъци и такси. Повечето вървят по 600-700 хил. лв.
Кулинанът на Гайтански отново е с номер с много осмици, подобен на този на супер скъпото му "Бугати Вейрон". С него бизнесменът събра погледите на софиянци през есента на 2016 година. Автомобилът не бе нова придобивка в автопарка на Гайтански, но той много рядко го караше в България. Прословутият "Вейрон", струващ близо 2 млн. евро, бе поръчан още през 2006 година директно от завода. То разполага с невиждани екстри, смята се за най-бързата кола в света, а за компанията производител това е лимитиран модел, произведени са само 400 бройки. Интересна подробност е, че таза кола се смята за най-ценното бижу сред автомобилите и дори султанът на Бруней не притежава точно този модел.
Именно заради своята уникалност Гайтански дълго кри колата си и дори най-близките му приятели в България не бяха я виждали освен на снимка. По-рано луксозният автомобил се появи в сайтовете за обяви. Гайтански бе посочил умопомрачителната сума от над 1 милион евро за луксозното возило. Колата е оборудвана с всевъзможни екстри, сред които най-елементарните са масажни седалки и подгряване на гърба и задните части през зимата. Цялото купе е застлано със специална телешка кожа, а скоростният лост, който прилича по-скоро на джойстик за видеоигра, струва над 20 хиляди евро. В България така и не се появи желаещ да купи колата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама