Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9066842 www.bgdnes.bg

Скилър катери планини след отказания арест

Обвиненият за точене на еврофондове се пуска с нова визия

Юристи шокирани от решението на брата на певицата ЛиЛана да не плати 50 бона гаранция

Бийтбокс изпълнителят Александър Деянов-Skiller (Скилър) - брат на певицата Лиляна Деянова-ЛиЛана, все още не е внесъл гаранцията, която трябваше да плати, за да остане на свобода. Той не бе приет зад решетките, където щеше да влиза по собствено желание, и използва времето, за да катери планини и да смени стайлинга.
Адвокатът му Николай Хаджигенов коментира пред вестника, че много негови колеги, занимаващи се с наказателни дела, били шокирани от решението Скилър да не плати гаранцията и да влезе в ареста. Той обяснява, че целта е била отново да се стигне до гледане на мярка за неотклонение, на която да се развие тезата на защитата, че няма никакви доказателства срещу Скилър. Той уточни, че в последно време срещу бийтбокс изпълнителя и сестра му няма никакви нови следствени действия, и сравни процеса с този срещу ТАД Груп. Двама от шефовете на фирмата и "белият хакер" Кристиян Бойков бяха обвинени за хакерската атака срещу НАП и след престой в ареста излязоха, но по разследването не се случва нищо от месеци.

Реклама


На 25 април Скилър, ЛиЛана и съдружникът й Мартин Димитров бяха задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група за присвояване на европейски средства по проект, свързан с ТОЛ системата. От прокуратурата заявиха още, че те са отправяли заплахи и са оказвали натиск над висши кадри на Агенция "Пътна инфраструктура" почти ежедневно, за да сключи договор с тяхната фирма "Телетол". Неофициално в началото на акцията се разбра, че се проверява дали певицата не е била подставено лице на емигриралия в Дубай Васил Божков. По-късно и двамата потвърдиха, че се познават, но отрекоха да имат нещо общо.
На Деянов-Скилър първоначално му беше наложена гаранция в размер на 100 000 лв., но след това съдът я намали наполовина - на 50 000 лв. Той отказа да я плати и в края на май с адвоката си се яви пред следствения арест, за да бъде задържан. Това не се случи. След летните месеци, в началото на септември, Скилър отново активизира официалния си инстаграм профил.
"Може би сте забелязали, че не съм публикувал от известно време. Причината за това е, защото съм изправен пред най-голямото предизвикателство в живота си. От 4 месеца всеки ден се боря за справедливост в моята страна, защото името ми беше замесено в скандал, който няма нищо общо с мен. Скоро ще мога да ви разкрия повече информация за това", написа изпълнителят на английски в социалната мрежа. Все още не е направил обещаните разкрития, но в последните дни силно активизира страницата си. Първо се похвали, че е качил Камен дел. Пусна и снимка от витошкия връх, на фона на София. След това показа и нов стайлинг, след като си е направил нова свежарска прическа.


Сестрата: Търсят под вола теле

Лиляна Деянова коментира ситуацията с нея в предаването "Честно казано", където зави, че никъде в обвиненията нe e зaпиcaнo, чe e oтклoнявaлa eврocрeдcтвa или нe e изпълнявaлa прoeктитe.
"В мoмeнтa ce търcи пoд вoлa тeлe и aкo нe бяхa eврoпeйcкитe прoeкти, прocтo щeшe дa e нeщo другo. Ниe имaмe двa прoeктa, c кoитo ce гoрдeeм", кaзa oщe тя.


ЛиЛана кoмeнтирa, чe имa двe oбвинeния: eднoтo e зa двa eврoпeйcки прoeктa, кoитo ca прoвeрявaни мнoгoкрaтнo, кaктo и зa зaплaхитe към cлужитeли нa AПИ, чe щe им пoиcкa ocтaвкaтa и чe e прeдcтaвилa нeвeрни cвeдeния прeд cлужитeли нa Глaвнa дирeкция "Eврoпeйcки фoндoвe зa кoнкурeнтocпocoбнocт". Тя отговаря и за участие в ОПГ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама