Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9102386 www.bgdnes.bg

Бабите мажоретки се завърнаха

Коронавирусът дълго ги държа в изолация, но показаха нов танц - подз.

Емблематичните баби мажоретки се завърнаха!
Дамите в златна възраст от дома за стари хора "Венета Ботева" отново показаха, че са фурии на сцената.
Заради пандемията от коронавирус бабите месеци наред бяха в изолация, тъй като в социалната институция имаше железни правила и външни хора не можеха да влизат, а персоналът пазаруваше на пенсионерите.
Но щом сърцето играе, нито вируси, нито възраст може да го спре. И жените, които преди година показаха съчетание с помпони, сега впечатлиха с нов танц. Изиграват го на 1 октомври, когато в дома има тържество - празнуват Международния ден на старите хора. Пенсионерите свирят на китара и играят игри с кръгове и конуси, а кулминацията настъпва, когато златните момиче излизат на сцената и впечатляват с хореография и енергичност. Оказва се, че те старателно са репетирали за изявата си, за да бъдат на ниво и да зарадват приятелите си от публиката. За финал има и вкусна торта, която похапват.
"Съставът на танцовия състав "Усмивка" постоянно се променя, тъй като зависи от здравословното състояние на жените. Те сами си избират какво да изтанцуват, а аз им помагам с хореографията, тъй като имам танцово студио", разказва Зорица Радловска, директор на дома за стари хора във Велико Търново.


"Много добре се справят с народни, латино и руски танци. Избирам им опростени композиции, а те бързо ги схващат. За тези жени танците са не само забавление, но и терапия. Знаем, че движението е здраве", казва още Радловска.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама