Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9232484 www.bgdnes.bg

Ставри Калинов: Аз съм робот, COVID-19 не ме плаши

Клиентите намаляха в пандемията, признава художникът

Ставри Калинов е робот и затова не се притеснява от коронавируса. Това заяви с усмивка пред "България Днес" самият скулптор, който призна, че се чувства в отлично здравословно състояние.

В неделя творецът навърши 76 години, но казва, че възрастта не го притеснява и по никакъв начин не му се отразява негативно на дейността. "За себе си обичам да казвам, че не рАботя, а рОботя. Като роботите. Затова и коронавирусът не ми пречи", заяви с усмивка Калинов.

Реклама

COVID-19 все пак е оказал влияние върху живота му - клиентите му значително са намалели и все по-малко хора купуват произведенията на знаменития художник. Но той ги разбира, тъй като пандемията се е отразила финансово на много хора и сега те имат други приоритети.

Според Калинов мерките, които в момента са наложени в страната в борбата със заразата, са достатъчни и няма нужда от допълнителни. "Дай Боже, скоро да се преборим с всичко това", пожела си творецът.

Той не губи присъствие на духа, въпреки че последните две години бяха тежки за него - тази с пандемията, а миналата с двата обира, които преживя. Калинов каза още пред вестника, че вижда справедливост в живота - може да го обират, но се смята за уникален творец, който през живота си не се е учил да чете и да пише. И се надява някой ден да направят документален филм за него, защото се чувствал феномен. И признава, че отдавна е спрял да мисли за съдбата на обирджиите, защото не иска да си натоварва съзнанието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама