Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9343618 www.bgdnes.bg

Баби мажоретки стават Снежанки

Заради COVID-19 коледното им тържество ще е след Нова година

Баби стават Снежанки, пенсионер се облича като Дядо Коледа, а около тях обикалят възрастни джуджета.
Това е част от шеговития сценарий за празнично тържество в дома за стари хора "Венета Ботева" във Велико Търново. Обитателите там са едни от най-артистичните пенсионери в страната, като безспорен лидер са бабите мажоретки, за които няма възраст в танците.
Всяка година дамите в златна възраст влизат в образи и сега няма да направят изключение, но с лека промяна. "Коронавирусът застигна и нашия дом и сме под карантина. Затова коледното ни тържество ще се проведе след Нова година. Бабите и дядовците много репетираха, упражняваха се в танците, музиката и научаването на стихотворения, но не можем да рискуваме здравето им", коментира пред "България Днес" директорката на социалния дом Зорица Радловска.
Тя разкрива, че традиционно и тази година служителите на дома ще проведат кампанията "Сбъдни мечта". "Ще изберем 7-8 души, за които през годината сме разбрали, че имат някакво много силно желание и не струва много пари, и ще им го изпълним. Те не знаят и ще бъде изненада за тях. В тези времена най-голямата мечта е всички да сме здрави, но искаме да направим и нещо, с което да усмихнем възрастните хора", добави Радловска.
Преди година мъжът, който чисти двора, получи почивка на море, а две от бабите бяха наградени с масаж. Възрастен мъж беше закаран до родното село да види къщата си, а пенсионер с ампутирани крака ще бе награден с разходка край забележителностите на Велико Търново. Весели празници от нас!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама