Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9640148 www.bgdnes.bg

Братя позорят известни

Наркотици цепят семействата на звезди 

Рачков, Бербатов и Бахаров се червят заради проблемни роднини 

За пореден път преди дни братът на Димитър Рачков беше арестуван.

41-годишният Петър не спрял на полицейска стоппалка, блъснал патрулка, изхвърлил на земята топче с вещество, наподобяващо метаамфетамин и отказал да бъде тестван за наркотици.

Това е поредната изцепка на бургазлията, който е с условна присъда за притежание на дрога. Димитър Рачков не продумва и дума за брат си, който няколко пъти е залавян от полицията. Петър бе пипнат с фалшиви долари, белезниците му щракнаха и заради минилабораторията за наркотици в колата му. Ченгетата сгащиха брата на Митко с истински арсенал за производство на дрога - амфетамини, течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър. Това обаче не е всичко, по-малкият Рачков се изправи най-сетне пред съда през 2019 година, след като бе сгащен с пико в дома си след разследване от полицията. Той сключи споразумение с прокуратурата и се размина с условна присъда, която след последната му издънка може да премине в ефективна.

Реклама

Позор с дрога преживя и футболната ни легенда Димитър Бербатов. Братчето му Асен стана за посмешище на цялата държава, след като бе заловен да крие кокаин в детско столче на задната седалка на колата си.

Черната овца на фамилия Бербатови дълго стоя изолиран от семейството заради петното, което лепна на Бербо и славата му в цял свят, а самият Митко дори не му говореше. Майка им Маргарита все пак успя да помири някак двамата братя, а Асен дори получи ходатайство от именития си батко да си опита късмета като треньор на юноши в Лондон. Преди това обаче позорната случка с Асен, дрогата и бебешката количка се въртя из медиите и съдебните зали толкова дълго, че Бербо се зарече да не казва и дума повече за роднината си в медиите.

Тежки семейни петна получи и депутатът от БСП Георги Стоилов. Брат му Илия Стоилов беше признат за виновен и осъден от Специализирания наказателен съд на 7 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба от 5000 лв. за това, че от март 2015 г. до 14 октомври 2017 г. в Русе е ръководил организирана престъпна група за изнудване чрез заплахи и физическо насилие. Затвор от 3 до 7 години и глоби получиха и останалите 8 обвинени за участие в престъпната група. В хода на досъдебното производство, след изменение на определената му от съда мярка за неотклонение "задържане под стража" в по-лека на 29 август 2018 г. Илия Стоилов напусна страната и се укриваше. По тази причина той беше съден задочно. Но по-късно беше задържан в Чехия. Депутатът опита да се измъкне от кашата на брат си, като контраатакува, че това е политическа атака срещу него. Георги Стоилов каза тогава, че брат му е отишъл да се лекува в чужбина, че напуснал България легално през границата, след като уведомил властите.

Проблемен брат има и актьорът Захари Бахаров. Прочутият Явор също на няколко пъти имаше сблъсъци с полицията. За последно бе заловен да кара пиян и дрогиран в Банско. В други случаи "блестеше" с ролята на буен хулиган с уклон към побоите, средните пръсти, дрогата и пиянството.

Преди две години бе арестуван за нападение над полицейски служител, заради което бе осъден по бързото производство. Наложено му бе и наказание - 9 месеца пробация, за сериозна съпротива на униформените. Според информацията тогава актьорът се сбил с жена на улицата, а случаен очевидец на свадата повикал полиция.

"Явор Бахаров е моят приятел, ние живеем на семейни начала. Нито ми е посягал, нито е посягал на друга жена", коментира тогава актрисата Рая Пеева. Захари многократно се е опитвал да помогне на брат си да се върне в правия път, но често безуспешно.

Реклама
Реклама
Реклама