Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9698665 www.bgdnes.bg

Проф. Мермерски съветвал Лили Иванова

Примата обменя полезни рецепти с лечителя, радва се на железен имунитет

Лили Иванова изглежда зашеметяващо за годините си и освен това може да преброи на пръсти пътите, в които е боледувала от настинка или грип. Десетилетия наред примата се грижи стриктно за имунната си система, за да държи болестите далеч от себе си.

Певицата не веднъж е разкривала, че здравето и младостта далеч не се дължат единствено на добрите гени, които са чист късмет. Според нея ежедневните грижи, които полагаме за организма си, действат с натрупване и изграждат щит на тялото ни срещу опасните бацили и вируси. Рецептата, която Лили практикува за превенция, тя научила от своя съсед проф. Христо Мермерски, който живее един етаж под нея на ул. "Оборище".

Реклама

Професорът по селскостопански машини, който цял живот се интересува от целебни рецепти и природолечение, я съветвал да приема всяка сутрин следната рецепта: "Три-четири настъргани дребни моркова, към които се добавя сурово пресован зехтин заедно със смляно слънчогледово семе. Сместа се обогатява с малко мед, може да се добави и една лъжица смляно ленено семе. Получава се нещо уникално за имунната система".

"Не само Лили познавам, и други известни личности съм съветвал. Но съчетанието на моркови с мед е много полезно. Освен че подобрява зрението, добре е и за кожата - съдържа витамин А. С лененото семе доставяме на организма си витамин Е, който има силно противораково действие, както и витамин А", изтъква професорът.

Междувременно синът му Йонко в момента е в България и двамата най-често се шегуват един с друг. "Този 86-годишен разбойник ми взе автомобила кабриолет и ми каза, че на него повече му отива, а аз ходя пеш, защото е здравословно", засмя се Мермерски на младия дух на баща си, който обожавал да си прави селфита от колата на сина си.

"Много му отива, той е истински пич", смее се Йонко Мермерски, а приятелите му коментират новата кола на сина на лечителя с думите: "На него повече му отива, сега остава да тръгне и по срещи".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама