Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9848896 www.bgdnes.bg

Тяна и Иво, победители в "Един за друг": Ден преди финала решихме да разделим наградата с Тина и Станимир

Притеснявахме се да не изперкаме

КОИ СА ТЕ:

Тяна и Иво Пресолски са на 37 г., от София. Заедно са от 19 г., имат три деца. Той е фотограф, тя притежава козметични студиа и е председател на Асоциацията на медицинските козметици.

Виктория СТОЯНОВА

- Тяна и Иво, научихте ли нещо ново един за друг в предаването?

- Т: Чудех се дали Иво няма да избухне при загубени игри, защото на всеки може да му се случи, когато е поставен в изолация и в друга среда. Но той се показа изключително уравновесен и спокоен, което ме изненада. В такава среда мъжете по-трудно се контролират. Но и двамата бяхме изключително спокойни. Видяхме, че обкръжаващият ни свят не ни влияе, стига да сме заедно и се чувстваме добре.

Реклама

- И: Притеснявахме се, че затворени вътре с нови хора, извън зоната си на комфорт, както и под напрежение заради игрите, дали няма да изперкаме, да се изнервим един на друг.

- Какво ви накара да влезете в шоуто?

- И: Първият сезон ни хареса много, беше страшно позитивен. И в момента, в който разбрахме, че ще има втори сезон, Тяна подхвърли да се запишем и аз се съгласих. Тя ни записа и лятото ни се обадиха. Последваха няколко кастинга, през които преминахме, и накрая ни одобриха.

- Т: Разчитахме да ни изберат, защото сме от дълго време заедно и имаме три деца, а в шоуто се избират двойки с различни профили.

- Най трудният ви момент или игра там?

- И: За мен лично бънджито ми беше трудно. Никога не съм скачал с бънджи и съм твърдял, че няма да го направя. Тайно се надявах да няма такова предизвикателство, но когато разбрах, че ще го има, беше трудно. Но днес се радвам и гордея, че го направих.

- Т: За мен въздушната стълба, която трябваше да минем на ръце, беше най-трудна. Не вярвах, че мога да го направя, както и Иво не вярваше. Преди с него сме гледали подобно преминаване и двамата не смятахме, че мога да премина през такова препятствие.

И: Когато видях стълбата, реших, че сме дотам, тя не е силна в ръцете. Но явно мотивацията и адреналинът са подпомогнали. Бях приятно изненадан.

Реклама

- Очаквахте ли да стигнете до финал?

- И: Дълго време се шегувахме, че до финала ще сме втори, а на финала ще избухнем.

Т: На двойните игри никога не ни е било самоцел да бъдем първи, важно беше да не сме последни. Но определено не сме гонили висок бюджет, нито високи залагания. Играхме разумно. Искахме да играем играта и всеки ден в нея беше подарък, искахме да изживеем формата. В течение на времето видяхме, че имаме качествата, почти нямаме загубена игра и в последните седмици вече се виждахме на финал. Не сме си представяли да спечелим, но се виждахме на финал.

- Двойката, с която се изправихте на финала, Тина и Станимир, бяха ваши фаворити през цялото време, но именно защото те са срещу вас ли решихте да разделите наградата с тях?

- Т: Точно така. От средата на формата са ни фаворити, след като си тръгнаха други двойки, които харесвахме, като Вальо и Зори, Здравка и Миро. Определено харесвахме Тина и Миро и искахме те да спечелят предаването. Беше ни много неприятна мисълта, че трябва да се изправим срещу тях, защото, ако ние спечелим, те губят. Искахме те да спечелят, да си сбъднат мечтите , но от друга страна, искахме да играем играта докрай.

- И: Затова вечерта преди финала взехме решение с Тяна, че излизаме и играем докрай и ако спечелим, ще разделим наградата с тях. Те бяха с бюджет около 60 000 лв., така че разделяйки нашата награда - 88 000 лв., те взимат почти цялата сума, но и ние сме победителите.

- Коя двойка според вас трябваше да достигне до финал и защо?

- Т: Много хора виждахме, като например Стефи и Анжело, бяха силна двойка. Както и Иван и Милена имаха голям потенциал, Дени и Дани също.

- И: Много зависи от игрите и кой какви качества показва.

- Как смятате да похарчите наградата?

- Т: Екскурзия с децата, ще си вземем техника за снимане, имаме и задължения, които ще върнем.

- Лесно ли се разделихте с децата, за да влезете в къщата на любовта?

- И: Двете по-големи деца знаеха, че няма да ни има известно време, на малката нямаше какво да кажем, тъй като не разбира много. Големите осъзнаваха, че ако останем до финала, дълго време ще са лишени от нас. В крайна сметка бяха с моите родители вкъщи, гледали са ни. Тъжно им е било, но са се справили.

- С кого ще продължите да поддържате контакт след края на сезона?

- Т: Със сигурност с Вальо и Зори, вече им гостувахме в Шумен, сега очакваме те да ни посетят в София. Виждахме се с голяма част от участниците. Всеки път като минаваме през Пловдив, се виждаме с Лейля и Иван. Живот и здраве, на сватбата на Тина и Миро през лятото ще се съберем отново. Те отменят вече два пъти сватбата си заради пандемията и се надяваме тази година да се състои.

- Каква е тайната за баланс и разбирателство в брак с три деца и премеждия, през които сте преминали през годините?

- Т: Не чакаме другият да разчете знаците или да се сети. Имаме общи занимания заедно, ще ходим на латинотанци, започнахме уроци по гръцки заедно.

- И: Може би споделянето, планирането на различни неща, всичко това ни крепи.

- Много малко двойки си позволяват да създадат голямо семейство и три деца, как се решихте и как се справяте?

- И: Две от тях са сравнително големи, ходят на училище, помагат си един на друг. Така ни се е стекъл животът, че живеем в един блок с братята на Тяна и родителите й, тя има племенници на възрастта на децата ни, така че заедно си играят. Общо взето, лесно ни се получава с отглеждането.

Т: Когато са по-малко децата, е по-трудно. Когато са в компания, си намират забавления и игри.

- Бихте ли се записали отново в предаването?

- И: Определено, това е едно приключение, което няма как да се преживее, ако не си вътре.

- Т: Бихме го изживели пак и го препоръчваме!

Реклама
Реклама
Реклама