Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9854346 www.bgdnes.bg

ДесиСлава щастлива да пее на "София Прайд"

 Крайно време е да започнем да приемаме различните, смята изпълнителката

"Без колебание приех поканата да се включа в тазгодишното издание на "София Прайд". За мене ще е чест!"

Това споделя пред "България Днес" певицата ДесиСлава по повод новината, че ще е сред звездите, които ще подкрепят тазгодишния "София Прайд". Събитието е насрочено на 12 юни в центъра на София.

Реклама

"Трябва да сме по-широко скроени. Не мисля, че са нормални проявите на дискриминация в наши дни. Тези паради не са парадиране. Правят се именно защото тези хора искат да бъдат приемани" - казва още певицата.

Деси, която е майка на две момчета, не смята, че хомосексуалистите могат да бъдат лош пример за подрастващите.

"Тези хора са родени такива и не могат да повлияят на никого да смени ориентацията си. Защо да не са хванати за ръце на улицата например? Ако всичко е в рамките на нормалното и се спазват нормите на доброто поведение, те могат да са само пример за любов" - отсича ДесиСлава, категорична, че не само ще пее на парада, но и застава изцяло зад каузата.

"Спрете дискриминацията не само към хомосексуалистите, но и на всички нива! Крайно време е!" - зове още певицата.

Изпълнителката е единствената попфолк певица, която тази година ще пее в защита правата на хомосексуалистите у нас. Колежката й Галена преди три години бе представител от гилдията.

Освен ДесиСлава още няколко изпълнители ще пеят на сцената на парада, за да подкрепят различните у нас. Прея, Рут Колева, Вики Георгиева, Руши Видинлиев, Иво Димчев и Мила Роберт също са сред лицата на "София Прайд", който е плануван за 12 юни.

Певицата Рут Колева от години е върл защитник на гей общността и не пропуска шествията. Миналата година тя се включи и в онлайн събитието, наложено заради коронавируса. През 2020 г. Рут пусна песен, посветена на ЛГБТ обществото.

Реклама
Реклама
Реклама