Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9868211 www.bgdnes.bg

Кукумявка Блага и зайче Тропчо партнират на Ботев

 Екип медици пазят дивите животни по време на снимките

Мишеловът Мишо, чаровната горска улулица Чара, кукумявката Блага, костенурките Чопи и Джими, таралежчето Ежко и дивото зайче Тинко заедно с неговия дубльор - зайчето Тропчо. Това са дивите животни, взели специално участие в снимките на филма за Ботев на режисьора Максим Генчев. Животинките участват в различни сцени на лентата, включително в някои от боевете на четниците. Според екипа Тропчо и компания ще допринесат за автентичността на филма и ще покажат любовта на прадедите ни към животинския свят в неговата естествена среда.


Всички животни са снимани под експертно наблюдение на ветеринари и еколози, информират от "Зелени Балкани". Служители и доброволци на Спасителен център за диви животни са участвали в каскадите на филма под ръководството на координатор каскади Багатур Боил Горан Гънчев от Прабългарска школа за оцеляване "Бага Тур".

Реклама


Филмът за Христо Ботев се снима вече втора година и се финансира изцяло чрез дарения. Десетки са българските общини и частните дарители, допринесли с финансова помощ за създаването на лентата. Остават две големи сцени, за които финансирането не достига, и това са на кораба "Радецки" и трагичната Голгота на Околчица. Клапата на продукцията щракна точно на 2 юни миналата година и въпреки трудностите работата напредва. Работното заглавие на филма е "Жив е той".


Ролята на революционера, публицист и поет Христо Ботев е поверена на младия актьор Деян Жеков. Пред вестника преди време Жеков сподели, че това е мечтана за него роля и работата по филма е повече кауза, а не толкова пореден ангажимент. В ролята на убиеца на Ботев Джам Бол влиза известният актьор и режисьор Ники Илиев. Дъщерята на Димитър Ковачев- Фънки също става част от новия филм на Максим Генчев. Ковачева ще влезе в ролята на Маджарката - любима на Ботевия четник Георги Апостолов. Младата звезда Неда Спасова пък ще видим в ролята на Венета - любимата на Ботев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама