Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9997026 www.bgdnes.bg

Шарън Стоун на гала вечерта на фондация АМФАР на кинофестивала в Кан

Холивудски звезди, величия в музиката и супермодели се събраха на благотворителната гала вечер на фондацията АМФАР. Тя набира средства в помощ на изследванията върху ХИВ и СПИН, съобщи Ройтерс.

Събитието, което традиционно включва вечеря, търг и модно ревю беше в двора на луксозна вила в Кап д'Антиб. Броят на поканените беше намален от 900 на 400 заради пандемията от COVID-19.

Реклама

Председателят на журито на кинофестивала в Кан - режисьорът Спайк Лий, беше специален гост на гала вечерта. Сред присъстващите бяха Реджина Кинг и Орландо Блум. Карин Ройтфелд се погрижи за модното шоу. Организиран беше и традиционният търг на произведения на изкуството и луксозни стоки.

АМФАР всяка година набира средства за изследвания и подкрепа на борбата срещу СПИН по време на кинофестивала в Кан. Тази гала вечер е сред най-бляскавите в развлекателната програма. Досега фондацията е набрала така 235 милиона долара, пише БТА.

Актрисата Шарън Стоун е дългогодишен активист на АМФАР и чест участник в благотворителните събития на организацията.

АМФАР е сред водещите световни неправителствени организации, чиято работа е посветена на борбата срещу СПИН. От 1985 г. организацията е инвестирала над 600 милиона щатски долара в програми, посветени на каузата й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама