Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9999419 www.bgdnes.bg

Маргарита Петкова с нова любов

Личният живот затова е личен, за да остане такъв, каза поетесата

Изключителната поетеса Маргарита Петкова има нова любов, научи "България Днес". Мъжът до нея я карал да се чувства жена и двамата се разбирали и без думи, разказват не без възхищение за него колеги на Петкова.

"В момента при мен има двама мъже - единият в едната стая, другият в другата. Това са моите синове. А личният живот си е личен, затова е само за мен", сподели пред вестника великолепната писателка, като нито отрече, нито потвърди новината.

Реклама

65-годишната поетеса, наричана "богиня на любовната лирика", не спира да работи и да пише основно за любов. "Съвсем скоро излезе моята книга "Шест етажа без асансьор". В момента мисля върху следваща книга", допълни писателката.

Както самата тя е споделяла - всичко в стиховете й е преживяно. "Мога всичко - и крушка да завия, и стена да боядисам. Но е хубаво някой да ти каже: "Моето момиче, остави на мен - това не е женска работа". Големите ми любови винаги са били достойни мъже и затова съм се въздържала да се обвързвам и да съжителствам с тях. Времето потвърди правилността на решенията ми - иначе битът изяжда битието", споделя Петкова. Всички са чували и знаят наизуст нейни текстове, облечени в музика и изпети от най-любимите български изпълнители. И във всички тях е пълно с любови, драми, възторзи, разочарования. От години те са се превърнали в класика. Първо Богдана Карадочева изпя "Иване, Иване" и "Бермудски триъгълник", Васил Найденов изпя "Болката отляво", Тони Димитрова - "Балкандски синдром", Кичка Бодурова, Михаил Белчев, Йорданка Христова също имат песни по нейни стихове.

Самата Маргарита е тотално обичана в арт средите. Казва, че откакто се помни, все пише. Но в началото на 80-те е рядко публикувана. Съдбата й се преобръща, когато преди доста години се появява един акростих, с който е изписано "Долу Тодор Живков". Тогава го приписват на нея и спират да я публикуват. Но тя не спира да пише. И когато отново е публикувана, не спира със стихосбирките.

"Почти съм написала нова стихосбирка, която пак ще е само за любов. Иначе ми предстои да ходя до Поморие във връзка с 80-годишнината на Радко Радков, ще почивам в Банкя и в Копривщица ще ходя за празниците там", сподели летните си задачки култовата поетеса пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама