Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18252936 www.bgdnes.bg

Германия се измъкна в сетния миг и завърши първи в групата

Германия се измъкна в последния момент в мача с Швейцария и на първо четене очаква по-лесен противник на 1/8-финалите на Евро 2024. Бундестима направи 1:1 с "кръстоносците", като Никлас Фюлкруг изравни в 92-ата минута. 

Така тимът на Юлиян Нагелсман ще срещне втория от група "C" в елиминациите. Смята се, че там Англия няма да има проблем със спечелването на първото място. Така Германия ще се изправи срещу някои измежду Дания, Сърбия и Словения. 

Реклама

По-тежко е положението за Швейцария. "Кръстоносците" ги очаква мач с втория от групата на Италия, Испания, Хърватия и Албания. 

В началото Германия натисна и дори отбеляза гол. Той обаче беше отменен заради нарушение на Джамал Мусиала в хода на атаката. Скоро след това Швейцария шокира домакините на европейското с гол на Дан Ндойе. В началото останаха съмнения за засада, но полуавтоматичната система не засече нередност. Оттук до края на полувремето играта се развиваше изцяло по вкуса на „кръстоносците".

През второто полувреме нещата продължиха в същото русло, а второ попадение на швейцарците бе отменен заради засада на Варгас. Все пак в 92-ата минута Никлас Фюлкруг донесе първото място на Германия с гол с глава.

Четете още

Гаджето на Нагелсман си строши носа

Гаджето на Нагелсман си строши носа

Нагелсман надъхва резервите

Нагелсман надъхва резервите

Реклама
Реклама