Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18267125 www.bgdnes.bg

Бившият национал Георги Пеев: Украйна не се страхува от Белгия

Този тим притежава изключителен характер и борбеност, смята легендата

Украйна няма да се даде лесно на Белгия! Това смята бившият български национал Георги Пеев. Двата тима играят в решителен сблъсък днес от 19:00 часа. В най-завързаната група "Е" на европейското първенство Румъния, Белгия, Словакия и Украйна са с по 3 точки в актива си.

"И двата отбора имат равни шансове да продължат напред. Украйна притежава изключителен характер и борбеност. Украинските футболисти нямат никакъв страх от опонента си. Те се представят много добре в клубовете си от Европа. Владеенето на топката и опасната игра на контраатака са най-отличителните им характеристики", коментира Пеев. 45-годишният бивш полузащитник е истинска легенда на украинския футбол. Между 2001 и 2006 година той носи екипа на местния гранд "Динамо" (Киев), където записва над 100 мача. Играе за кратко и като преотстъпен в "Днипро". 

"Белгия впечатли в последния си мач срещу Румъния (2:0) и показа класа в играта си. Себераздаването на Украйна обаче ще окаже роля и със сигурност белгийците ще изпитват много трудности в мача", убеден е Пеев. Той бе част от състава на България, участвал на европейското първенство през 2004 година в Португалия.

Четете още

Бившият национал Ивайло Петков: Германия и Испания са фаворити за Евро 2024

Бившият национал Ивайло Петков: Германия и Испания са фаворити за Евро 2024

Държава във война записа победа на европейско

Държава във война записа победа на европейско

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама