Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18279617 www.bgdnes.bg

Дебютантът Грузия отива на 1/8-финал, Роналдо беснее

Грузия сътвори поредната сензация на Евро 2024. Дебютантът записа една от най-значимите победи в историята си - 2:0 над Португалия. С успеха Грузия си осигури класиране на осминафиналите при първото си участие на европейско първенство. 

Грузия шокира Португалия още във 2-ата минута. Португалците сгрешиха в центъра при изнасянето на топката и бяха хванати неподготвени на контраатака. Жорж Микаутадзе изведе Хвича Кварацхелия вляво в наказателното поле, той продължи напред и с удар по земя към далечния ъгъл отбеляза за 1:0. Това е дебютен гол за звездата на Грузия на европейско първенство.

Реклама

До края на полувремето „мораплавателите" имаха няколко шанса да изравнят резултата, но Гиорги Мамардашвили ги отчая. Вратарят на грузинците изби страхотен удар на Кристиано Роналдо от фаул, както и шутове на Жоао Палиня и Жоао Феликс.

На влизане е тунела на почивката звездата на Португалия се развика на четвъртия съдия Микола Балакин заради положение в средата на полувремето. Тоава Роналдо бе дръпнат за фланелката при корнер в наказателното поле. Реферът Сандро Шерер остави играта да продължи. ВАР съдията Уили Деладжод също не се намеси. Заради оспорването си Кристиано получи жълт картон. Именно това бе причината за беснеенето му на почивката, което е продължило и в съблекалнята.

В 54-ата минута Диого Далот си нагласи топката за удар от около 20 метра и стреля великолепно към горния ляв ъгъл. Мамардашвили отново бе заел великолепна позиция и със страхотен рефлекс изби в ъглов удар. До корнер не се стигна, тъй като бе преразгледана предишна ситуация в наказателното поле на Португалия за нарушение на Антонио Силва срещу Лаша Двали. Дузпата бе потвърдена. Зад топката застана Микаутадзе, който направи 2:0 за Грузия в 57-ата минута.

Малко по-късно Кристиано Роналдо бе заменен. При сядането си на пейката той ядно ритна предмет пред нея. Звездата на Португалия не успя да се разпише и в третия мач на тима на Евро 2024.

На осминафиналите Грузия ще се изправи срещу Испания. Противникът на Португалия ще е Словения. 

Четете още

УЕФА затяга охраната на мачовете

УЕФА затяга охраната на мачовете

10-годишният Берат се докопа до селфи с Кристиано на терена (снимка)

10-годишният Берат се докопа до селфи с Кристиано на терена (снимка)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама