Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18293882 www.bgdnes.bg

Прогнозата на Лео Бианки за Евро 2024: Бием ли Швейцария, Англия ще ни отмъщава за загубения финал в Лондон

В Италия цари песимизъм за Евро 2024, въпреки че с огромна доза късмет "скуадра адзура" се промъкна на осминафиналите.

Отборът на Лучано Спалети среща днес Швейцария в битка за място на четвъртфиналите, двубоят е от 19 ч. Но повечето запалянковци на Ботуша не вярват, че техните любимци ще успеят да защитят трофея, завоюван на Евро 2020.

Реклама

"Италия не се представя на необходимото ниво на първенството в Германия - коментира пред "България Днес" популярният тв водещ и кулинар Лео Бианки. - В групите имахме сериозни трудности, но продължихме с голяма доза късмет. Отборът ни не е достатъчно силен и правим много грешки. Надявам се, че в последните три мача Спалети разбра с кои футболисти трябва да играе.

Ако отстраним Швейцария на осминафинала, Англия ще ни отмъщава за загубения финал на предишното европейско. Тогава може да стане страшно. Истината е, че сега не заслужаваме да защитим титлата си. Хърватия трябваше да е на нашето място в елиминациите.

Все още вярвам в качествата на Киеза, но той има нужда от повече свобода. Спалети държи някои от футболистите на позиции, които не са удобни за тях. Италия играе прекалено защитно, нападателите сякаш ги е страх. Започваме да разиграваме топката чак когато допуснем гол. Нямаме лидери, каквито имахме преди години. Коментаторът на предишния мач срещу Хърватия (1:1) каза, че ни е нужно чудо до последната секунда, и се оказа прав" - казва Лео

Бианки.

Медиите в Италия гадаят какви ходове ще предприеме Спалети, за да се опита да спечели осминафинала срещу Швейцария.

Джанлука Манчини е фаворит да замени наказания Рикардо Калафиори срещу Швейцария, докато Джанлука Скамака се очаква да се завърне в титулярните 11 на "скуадрата". Това е прогнозата на "Кориере дела сера". Джакомо Распадори може да отиде на резервната скамейка и да направи място на Федерико Киеза.

Повече съмнения има в центъра на полузащитата, където акциите на Николо Фаджоли се покачват, за разлика от тези на Давиде Фратези и Лоренцо Пелегрини, от които Спалети очаква повече. Мястото на Жоржиньо в халфовата линия също не е гарантирано, въпреки че именно той изигра ключова роля за триумфа на Евро 2020.

Четете още

Шешко е бързакът на Евро 2024

Шешко е бързакът на Евро 2024

Работата в телевизията уморява Банда Банда

Работата в телевизията уморява Банда Банда

Сексскандал №1 на Евро 2024: Бланка иска развод след рогата

Сексскандал №1 на Евро 2024: Бланка иска развод след рогата

Роналдо наградил звездите на Грузия

Роналдо наградил звездите на Грузия

Реклама
Реклама
Реклама