Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18306210 www.bgdnes.bg

Белгийският национал Онана се гаври с Мбапе (Скандално видео)

"Кой ще изрита Мбапе по пищяла? Онана, Онана, Амаду Онана!"

Тези думи скандира белгийският полузащитник Амаду Онана заедно с популярния комик Пабло Андрес в скандално видео. Клипът е публикуван в навечерието на осминафиналния мач от Евро 2024 между Франция и Белгия. Двубоят е тази вечер от 19 ч. на стадиона в Дюселдорф.

Гаврата с Мбапе предизвика бурна обществена реакция и Белгийската футболна федерация изтри видеото от всички свои страници в социалните медии. Последва и официално извинение.

Реклама

"Работим с комика Пабло Андрес отдавна, този клип трябваше да бъде забавен. Не сме искали да обидим никого - коментира пресаташето на Белгия Стефан ван Лок. - Преценката ни се оказа погрешна и свалихме видеото. Искаме да се извиним на всеки, който може да се е почувствал обиден. С това считаме въпроса за приключен."

Капитанът на Франция Килиан Мбапе има и по-сериозни проблеми от неуместната провокация на белгийците. Звездата на "петлите", който счупи носа си по време на първия мач на шампионата, пробва нова маска преди осминафинала срещу Белгия.

Френската футболна федерация публикува снимки от закритата тренировка на тима, на която нападателят носи поредна маска. Тя е с различна форма от тази, която Мбапе използва при равенството 1:1 в груповата фаза срещу Полша. Килиан се разписа от дузпа с тази среща, но след това разкри, че не се е чувствал удобно на терена. Проблемът е, че предпазното средство на лицето му е пречило да вижда достатъчно добре с периферното си зрение. Новата маска е по-голяма и прилепва по-плътно. Това би трябвало да помогне на Мбапе да забрави за неудобството от двубоя с поляците.

В днешния мач Белгия със сигурност ще се опита да си отмъсти за поражението си с 1:0 на полуфинала на световното първенство през 2018 г. "Въпреки че голяма част от "златното поколение" на белгийците се пенсионира, Кевин де Бройне и Ромелу Лукаку продължават да показват силната си връзка на терена - коментира сайтът "Гол". - Лукаку отбеляза три гола, които бяха отменени в предишните мачове, а Франция все още не е оправдала високите очаквания към себе си."

Четете още

Маската мъчи Мбапе,  периферното му зрение е значително намалено

Маската мъчи Мбапе, периферното му зрение е значително намалено

Полша спря Франция за първото място

Полша спря Франция за първото място

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама