Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18306240 www.bgdnes.bg

Нападателят на "Лудогорец" Квадво Дуа пред "България Днес": Искам Англия!

Нападателят на "Лудогорец" Квадво Дуа остана единственият представител на Първа лига на Евро 2024. Швейцария изхвърли Италия след победа с 2:0 на 1/8-финалите, а той игра 13 минути.

"Беше добър мач за нас. Държахме всичко под контрол. Играхме много, много добре и победихме Италия заслужено", сподели Дуа пред "България Днес".

Реклама

Той си пожела Англия за съперник на 1/4-финалите. "Трите лъва" снощи играха със Словакия. Победителят среща Швейцария.

"Аз искам да играя срещу най-добрите отбори - заяви нападателят. - Затова искам да се изправим срещу Англия. Роден съм там, така че ще е специално за мен."

Дуа се разписа още в първия си мач на европейско първенство. Нападателят вкара за 1:0 за Швейцария при победата с 3:0 над Унгария.

"За мен беше невероятно, че в първия мач бях титуляр и вкарах гол. В третия двубой влязох срещу Германия. Срещу Италия също. Много съм благодарен и щастлив, че съм тук", каза звездата на "Лудогорец".

За него големият коз на "кръстоносците" на Евро 2024 е колективът.

"Имаме хубава връзка помежду си. Мисля, че всеки ден е много добър за нас. Опитваме се да даваме всичко от себе си, за да сме успешни", обяви звездата на "Лудогорец".

На въпрос дали ще остане в Разград и следващия сезон той отговори доста загадъчно: "Добър въпрос (смее се). Не зная."

За интерес към него се говори още преди края на сезона в Първа лига. Участието му на Евро 2024 със сигурност е покачило цената на нападателя.

Четете още

Швейцария детронира европейския шампион!

Швейцария детронира европейския шампион!

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Играч от българското първенство вкара на европейско

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Играч от българското първенство вкара на европейско

Реклама
Реклама
Реклама