Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18308282 www.bgdnes.bg

Испания обърна Грузия, чака сблъсък с Германия

Испания победи Грузия с 3:1 и се класира за 1/4-финалите на европейското първенство. "Ла фурия" изоставаше с 0:1, но успя да обърне резултата.

Така за място на полуфиналите испанците ще спорят с Германия. Два от фаворитите за титлата ще се срещнат в петък от 19,00 ч. в Щутгарт.  

Реклама

Испания започна с огромно преимущество във владеенето на топката и няколко положения. При една от контраатаките си грузинците поведоха в 18-ата минута. Отар Какабадзе беше изведен с дълъг диагонален пас и пробва центриране към Хвича Кварацхелия. Той нямаше как да играе с топката. Пред него беше Робин льо Норман, който не прецени добре ситуацията и си вкара автогол.

Испания изравни в 38-ата минута. Нико Уилямс овладя в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл. Мамардашвили се намеси, но топката се върна в Уилямс. Той пусна към Родри, който беше сам в дъгата на наказателното поле и насочи топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на грузинската врата – 1:1. Алваро Мората беше зад последния в защитата, но съдиите прецениха, че не е повлиял на ситуацията.

В 51-ата минута Испания направи обрата пълен. Фабиан Руси се разписа с глава за 2:1 след центриране на Ламин Ямал. В 75-ата минута Нико Уилямс реши всичко в мача с гол след бърза контраатака на Испания. Дани Олмо направи 4:1 за Испания в 83-ата минута с нисък удар в долния ляв ъгъл, като Мамардашвили успя само да изгледа как топката влиза във вратата му.

Четете още

Иберийската тайна на Евро 2024: Чист кислород дава мощ на испанците

Иберийската тайна на Евро 2024: Чист кислород дава мощ на испанците

Де ла Фуенте предупреждава играчите на Испания

Де ла Фуенте предупреждава играчите на Испания

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама