Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18314416 www.bgdnes.bg

Комарджия със спасителна асистенция за Англия

Елица Младенова

наш пратеник в Германия

Нападателят на Англия Айвън Тони извървя пътя от наказан комарджия до спасител за "Трите лъва". Влезлият като резерва футболист даде решаващия пас, след който Хари Кейн вкара победния гол - 2:1 за Англия в мача със Словакия.

Тони не е бил никак доволен от късното си влизане в игра. Селекционерът Гарет Саутгейт дори разкри, че преди това двамата са се скарали.

Реклама

"Няма съмнение, че Айвън Тони беше доста отвратен, когато го пуснах минута преди края, призна Саутгейт. - Мисля, че сега се пооправихме. Имаше голямо влияние за попадението на Белингам, а също и с асистенцията при втория гол. Ако направите смяна по това време, това е последното хвърляне на зара. Може дори влезлият играч да не докосна топката, така че напълно го разбирам. Не обичам да поставям футболист в такава ситуация, но просто имах чувството, че той може да предизвика хаоса, който се случи."

Историята на Тони не е никак розова. Нападателят изтърпя осеммесечно наказание заради комар. По време на разследването през 2022 година футболистът се призна за виновен за това, че е направил 262 залога на мачове. Нещо, което противоречи на правилата на Футболната асоциация в Англия. Тони е залагал в продължение на четири години - в периода между 25 февруари 2017 г. и 23 януари 2021 г. Стана ясно, че голмайсторът на "Брентфорд" е осъществил и 13 залога неговият отбор да загуби между август 2017 и март 2018-а.

Заради разследването срещу Тони звездата на "Брентфорд" не бе повикан в състава на Англия за световното първенство в Катар. Докладът, предизвикан от проверката, бе дълъг около 2800 страници. Разследването приключи през май 2023 г. и футболистът беше наказан за осем месеца. Нападателят на "пчеличките" бе диагностициран със зависимост към хазарта.

"Тони е отстранен от всякакъв футбол и свързана с него дейност с незабавно действие за осем месеца, които продължават до и включително 16 януари 2024 г. Глобен е с 50 000 паунда и е предупреден за бъдещото си поведение и въздържане от нарушения на правилата. Той е решен да се справи с проблема си с хазарта с терапия в края на този сезон", гласеше решението на ФА.

Самият Тони бе крайно разочарован от наказанието си.

"Разочарован съм, че няма да мога да се състезавам осем месеца. Сега се фокусирам върху това да се върна да играя играта, която обичам, през следващия сезон", написа Тони в социалните мрежи.

Реклама

Въпреки че наказанието му бе до 16 януари 2024-та, Тони получи разрешение да започне тренировки с отбора си едва от 17 септември. Завърна се в игра още в първия мач на "Брендфорд" след края на санкцията му. Тони изведе тима си с капитанската лента в двубоя с "Нотингам". Изявите му до края на сезона му осигуриха място в тима на Англия за Евро 2024.

Баща му остана без "Ролекс"

Бащата на Айвън Тони остана без часовника си "Ролекс" за десетки хиляди паунди в Германия. Аксесоарът на Айвън-старши бе задигнат от хотелската му стая в Дюселдорф.

Кражбата стана, докато родителят подкрепяше Англия срещу Сърбия на 16 юни. Тони-старши оставил дизайнерския часовник в стаята си в хотела. Когато се върнал в апартамента за 400 паунда на вечер, открил, че луксозният аксесоар е изчезнал. Той съобщил за кражбата на управата на хотела.

Стартира полицейско разследване за часовника, който е с неизвестна точна стойност. Служителите на реда са уверени, че съдържа сериен номер и следователно ще бъде по-лесен за проследяване.

Половинката му е бизнес дама

Половинката на Айвън Тони - Кейти Био, също е в Германия, за да го подкрепя на европейското първенство. С нея са и двете им деца,

Био е бизнес дама и моден търговец. Кейти е главен изпълнителен директор на собствената си компания, която работи предимно във Великобритания. Фирмата се фокусира не само върху модата, а е специализирана и в декорацията на дома.

Не е ясно от колко време са заедно Айвън и Кейти. През 2022-ра се разделиха покрай скандала със залози на Тони. Година по-късно се събраха.

Четете още

Ким Кардашиян загражда Белингам

Ким Кардашиян загражда Белингам

Нападателят на "Лудогорец" Квадво Дуа пред "България Днес": Искам Англия!

Нападателят на "Лудогорец" Квадво Дуа пред "България Днес": Искам Англия!

Бледа Англия победи трудно смела Словакия

Бледа Англия победи трудно смела Словакия

Митът за германската точност загина (репортаж от Евро 2024)

Митът за германската точност загина (репортаж от Евро 2024)

Реклама
Реклама
Реклама