Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18316679 www.bgdnes.bg

Франция изхвърли Белгия от Евро 2024 след автогол

Франция успя да прекърши Белгия с 1:0 на 1/8-финалите на европейското първенство. Двата отбора не създадоха почти никакви положения в мача. "Петлите" спечелиха след автогол на Ян Вертонген в 85-ата минута. 

През първото полувреме двата отбора трудно стигаха до ситуации пред вратата на съперника. В 24-ата минута бе най-опасният момент пред вратата на Франция. Кевин де Бройне стреля от пряк свободен удар, но Майк Менян успя да избие топката. Най-доброто положение за „петлите" бе в 34-ата минута. Жул Кунде проби по десния фланг и качи топката на главата на Маркюз Тюрам, който нанесе удар. Топката премина на сантиметри покрай вратата.

В 70-ата минута Ромелу Лукаку имаше страхотен шанс да изведе Белгия напред, но Менян отново успя да спаси. Франция нанесе решителния удар в 85-ата минута. Рандал Коло Муани бе изведен в наказателното поле, обърна се рязко и стреля. Ударът му не бе никак силен и чист, но се отби във Вертонген и влетя в мрежата – 1:0 за „петлите". Заради рикошета попадението е записано като автогол на белгиеца. 

Четете още

Кевин Де Бройне чака преговори със "Сити"

Кевин Де Бройне чака преговори със "Сити"

Белгия се подготвя за Франция с терапията на Майкъл Джексън

Белгия се подготвя за Франция с терапията на Майкъл Джексън

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама