Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18322458 www.bgdnes.bg

Мишо Александров за маската на Мбапе: Пречи на периферното зрение

Маската на лицето измъчва голямата звезда на Франция Килиан Мбапе, който все още не може да заблести на Евро 2024. Новият нападател на "Реал" (Мадрид) до момента има само един гол от дузпа на турнира, а "петлите" стигнаха до четвъртфиналите след трудна победа с 1:0 над Белгия. Мбапе видимо не се чувства комфортно с маската, която трябва да носи заради счупения си нос по време на мача с Австрия от груповата фаза. Това си пролича и на мача с белгийците, в който звездата отново не показа най-доброто от себе си.

Подобен проблем е имал и бившият национал Михаил Александров, който е последният българин, отбелязал гол на Франция. Настоящият технически директор на ЦСКА откри резултата от дузпа при загубата на "лъвовете" с 1:4 от "петлите" през 2016 г. на "Стад дьо Франс".

Реклама

"Носил съм такава маска - разкри Александров пред "България Днес". - Изключително много ми пречеше на периферното зрение и чувствах дискомфорт с нея." Според бившия национал част от играчите на Франция не се представят на необходимото ниво до момента.

"Това ще е до време и най-вероятно ще се отпушат срещу Португалия", смята Александров, но според него фаворит за титлата на Евро 2024 е Германия. 

Мбапе ще трябва да носи маската до края на първенството, а след това ще се подложи на операция на носа.

"Той трябва да свикне, защото трябва да носи маската през следващите няколко седмици - коментира френският селекционер Дидие Дешан. - Не е лесно да се играе с маска, но той вече я приема. Имате аспекта с потта и знаем, че тя може да попадне в очите му, което пък може да повлияе на зрението му. Той казва, че сякаш вижда нещата в 3D. Всичко при него е добре, но има проблем с периферното зрение."

"Петлите" все още нямат отбелязано попадение от игра, като на два пъти досега противниците им си вкарват автоголове. Така се стигна и до победата над Белгия, след като Ян Вернонген изпрати топката във собствената си врата няколко минути преди края на редовното време.

В петък селекцията на Дидие Дешан ще спори за място на 1/2 финал срещу тима на Португалия.

Четете още

Белгийският национал Онана се гаври с Мбапе (Скандално видео)

Белгийският национал Онана се гаври с Мбапе (Скандално видео)

Маската мъчи Мбапе,  периферното му зрение е значително намалено

Маската мъчи Мбапе, периферното му зрение е значително намалено

Реклама
Реклама
Реклама