Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18337191 www.bgdnes.bg

Легендата Николай Арабов: Иван Вуцов не ме пусна в ПСЖ

"Защитата на Франция се справя по-добре от нападението. Целят се да не допускат гол във вратата си и това е причината за неуспехите в нападение." Това сподели пред "България Днес" легендарният български бранител Николай Арабов-Майстора. Малко известен факт за него е, че е първият българин, подписал предварителен договор с френския гранд "Пари Сен Жермен". Сделката му с парижани обаче се проваля и той остава в родния "Сливен".

"Тогавашният селекционер на националния отбор Иван Вуцов не ме пусна да замина за Париж. Поради тази причина не можах да играя за ПСЖ", разказва Майстора. 

Реклама

С националната фланелка на България участва на световното първенство в Мексико през 1986 г. Там отпадаме от домакините на 1/8-финал с 0:2. Година по-рано в квалифиакциите за Мондиала "трикольорите" побеждават Франция с 2:0 на стадион "Васил Левски". Головете отбелязват Наско Сираков и Пламен Гетов.

"По време на този мач звездата на французите Мишел Платини не успя да ме премине - споделя Майстора. - Тогава го разочаровах и беше казал на негов съотборник: "Този Арабов не мога да го мина". След края на срещата си раменихме фланелките", завършва легендата.

Заслужилият майстор на спорта наблюдава европейското първенство в Германия. Въпреки слабата игра на Франция те остават неговият фаворит за титлата. "Петлите" се изправят срещу Португалия днес от 22 ч. на стадиона в Хамбург в спор за място на 1/2-финалите на Евро 2024.

Четете още

Легендата на "Сливен" Николай Арабов-Майстора:
Балъков да тропне по масата
Легендата на "Сливен" Николай Арабов-Майстора:
Балъков да тропне по масата

Легендата на "Сливен" Николай Арабов-Майстора: Балъков да тропне по масата

Легендата на "Сливен" Николай Арабов:
Гунди ме покани в "Левски"

Легендата на "Сливен" Николай Арабов: Гунди ме покани в "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама