Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18340439 www.bgdnes.bg

Ямал живее в пансион, Мусиала доскоро при мама

Бащата на испанската звезда е на годините на негов съотборник

Германия се изправя срещу Испания днес в 1/4-финал на Евро 2024. И двата отбора възлагат огромни надежди на своите вундеркинди Ламин Ямал и Джамал Мусиала.

Интересно е, че освен с футболния си талант младоците имат доста сходства и извън терена. Те вече печелят милиони, но все още живеят почти като деца.

Реклама

Ямал е звездата на испанския национален отбор, а също и един от най-добрите играчи на "Барселона". Въпреки това той все още живее много скромно - в стаята си в пансиона на клуба в академия "Ла Масия". Ламин казва, че познатата обстановка и приятелите му дават спокойствие. Освен футбола той обича да прекарва време с аверите си, които от време на време кани на почивка.

Мусиала наскоро се е изнесъл от къщата на майка си Каролин. Сега звездата на "Байерн" живее в центъра на Мюнхен. Майка му заедно с неговите брат и сестра Джерел на 8 г. и Латиша на 15 г. е в предградието Щраслах. То е на 25 километра от новия дом на Джемал.

Джерел също е запален по футбола и играе при юношите в клуба. Връзката на Мусиала със семейството му е много здрава. Те всеки мач са на "Алианц Арена", за да го подкрепят.

Ламин е толкова млад, че трябваше да се подготвя за училище и да пише домашни по време на европейското първенство.

"В момента съм в 10 клас. На европейското първенство взимам домашното с мен. Трябва да го направя онлайн и да го изпратя на моя учител. Надявам се да не се проваля на изпитите", сподели Ямал пред в. "Ас" преди заминаването за Германия.

Миналата седмица той най-накрая получи оценките си - целта е постигната! Ламин вече има диплома за средно образование. Ден след това по този повод имаше почетен парад за него от съотборниците му преди тренировката.

Реклама

Мусиала също беше добър ученик и прекара по-голямата част от обучението си в Англия. Там завърши своята бизнес квалификация A-Level в частно училище. Джамал е изключително любознателен и винаги иска да научава нови неща.

По време на Евро 2024 постоянно играе шах с Йошуа Кимих и Лерой Сане.

"Все още не съм спечелил срещу него", споделя Сане.

И Джамал, и Ямал все още са далеч от звездоманията. Но Ламин има проблеми с нормалния тийнейджърски живот.

"Винаги казвам на майка ми, че особено ми липсва да отида в заведение следобед и да изпия нещо, без хората да ми говорят. Вече не мога да видя малкия си брат (Кейн) и да го взема от училище. Това понякога ме притеснява. Ето защо нося качулка на обществени места", споделя Ямал.

Това е една от причините Ламин да празнува головете си, образувайки числото 304 с ръцете си. Това са последните цифри от пощенския код на родния му квартал Рокафонда в Матаро.

"Това място е нещо, което винаги нося със себе си. Приятелите ми са там, баба ми, семейството на баща ми... Все още ходя там, защото това е единственото място, където мога да съм без качулка и никой да не ме моли. Там имам спокойствие", споделя Ямал.

Мусиала също не води живот на звезда. Той обича да излиза с приятели като съотборника си в "Байерн" Алфонсо Дейвис и да играе "Плейстейшън" или баскетбол. Освен това води изключително професионален начин на живот. Обръща внимание на правилната диета и тренира със специални треньори.

"Винаги съм бил човек, който има доста тесен кръг от приятели. Състои се основно от хората, с които съм израснал - контактувам с тях. С течение на времето Фонси и Лерой ми станаха приятели от отбора, но иначе не се присъединиха много хора отвън. Просто нямам достатъчно време за това", разкрива Джамал пред "Спорт Илюстрейтид".

Майката на Джамал - Каролин, е най-важната му опора. Тя го придружава винаги и навсякъде. Когато той все още нямаше шофьорска книжка, тя го караше всеки ден до базата на "Байерн" със своя "Фолксваген Поло". Мусиала високо цени подкрепата на семейството си. "То е подарък за мен. Невероятно съм благодарен за това, което моите родители и брат и сестра са направили за мен. Те направиха много жертви и винаги вярваха в мен и моя път. Нямаше да съм тук днес без тяхната подкрепа", споделя Джамал.

Баща му Даниел е нигериец с английски паспорт. Той все още живее в Лондон.

При Ямал е различно. Там голямата му опора е неговият баща Мунир. Между другото той е на толкова години, колкото и най-старият колега на Ламин в националния отбор - Хесус Навас на 37 г. Мунир Насроул също е много млад на външен вид. В инстаграм той споделя преживяванията си с Ламин под младежки звучащо потребителско име hustle_hard_304. Мунир винаги носи дебели маратонки, бейзболна шапка и дебела сребърна верижка. Той е толкова непринуден, че двамата имат особено близки, почти приятелски отношения.

"Баща ми е приятел за мен", категоричен е Ямал.

Четете още

Германия бие в бурята, рефер помогна на Бундестима

Германия бие в бурята, рефер помогна на Бундестима

Ламин Ямал: Спирам да пиша домашни!

Ламин Ямал: Спирам да пиша домашни!

Реклама