Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18354514 www.bgdnes.bg

Берлин трепери заради Ердоган, дойде за мача на Турция

Берлин изправен на нокти заради посещението на Реджеп Таип Ердоган. Той пристигна в германската столица днес в ранния следобед. 

Целта на визитата му е мачът на Турция срещу Нидерландия на Евро 2024. Двубоят е днес от 22,00 ч.

Реклама

Заради все по-засилващите се радикални течения в Германия посещението му се смята за високо рисково. По тази причина около и на "Олимпиащадион" са взети безпрецедентни до сега на Евро 2024 мерки за сигурност.

Дежурят над 3000 служители.

"Това е „върховен мач с висок риск", заяви говорителят на полицейския синдикат (GdP) .

Навсякъде се разхождат тежко въоръжени полицаи, които не дават да бъдат снимани. За първи път те са повече от стюардите. Вторите също проверяват много по-стриктно на подстъпите към стадиона, което забавя влизането на феновете. 

За първи път е отцепен е и един от районите, в които влизат ВИП гостите. Ако досега покрай тях се преминаваше без проблем, сега той е ограден с високи платна с логото на европейското първенство. В този сектор има и стотици полицаи и стюарди, което предполага, че Ердоган ще влезе оттам. 

Отделно полицията развали шествието на турските фенове. Причината - вълчият поздрав се показваше отново и отново. Всички участници бяха помолени да се разпръснат и да отидат към станциите на метрото. Имаше и няколко арестувани.

Всички тези мерки по никакъв начин не помрачиха настроението на феновете на нидерландците. За пореден път те са във вихъра на купона преди мач. Вече се виждат и макети на купата, която се надяват отборът им да отнесе у дома. Разбира се, не липсват и нестандартните премени - както винаги в оранжево. 

В купона им по улиците на града се включи и бившата звезда на Нидерландия Уесли Снайдер. 

Четете още

Две жени бдят над турската звезда Арда Гюлер

Две жени бдят над турската звезда Арда Гюлер

Съпругата брани Мерих Демирал: Не е расист!

Съпругата брани Мерих Демирал: Не е расист!

Реклама
Реклама
Реклама