Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18366572 www.bgdnes.bg

Блондинка командва на пейката на Испания

*Заменя легендарна германка

*Нурия Навас е тим мениджър на "ла фурия"

Една жена привлича вниманието от началото на Евро 2024. Тя седи на пейката на Испания и всички се питат коя е тази блондинка. Тайната вече е разкрита.

Това е Нурия Мартинес Навас. Заема позицията на тим мениджър в "ла фурия". По тази причина е на резервната скамейка на Испания във всички мачове на тима. На поста е от 2021 година.

Реклама

Навас замени легендарната германка Силвия Доршнерова Вайс. Тя заемаше тази позиция почти 30 години и се утвърди като историческа фигура в Испанската футболна федерация. Силвия беше с тима в над 200 международни мача. Част е от историческата ера с три титли между 2008 и 2012 г. По тази причина тя постигна истински легендарен статут в испанския футбол. 

Мартинес Навас вероятно ще се надява на същия успех във важната си работа. Блондинката Нурия подкрепя играчи, треньори и отговорните фактори във всички ситуации.

Във всички национални отбори важи ясното правило, особено на големите турнири: нищо не трябва да липсва на главните герои за успешен изход. Това предизвикателство сега е в ръцете на Навас, на която са поверени организационните задачи в тима. Настоящият мениджър на тима отговаря за координацията на екипните дейности, като гарантира, че всички операции и планове се изпълняват правилно. Това включва административни задачи като управление на протоколи от мачове, комуникация със съдии и представяне на Испания на официални срещи с ФИФА и УЕФА. Освен това присъствието й е видимо на пейката по време на мачове, като директно помага на треньора и гарантира, че всичко върви гладко.

Мартинес Навас е обучена специално от своята предшественичка и има шанса да бъде запозната с всички процеси в "ла фурия" от германката, след като за кратко време работиха заедно.

"Имам над 25 години международен и национален опит в комуникациите, спортната индустрия и подкрепата на големи световни събития", описва себе си Навас. 

Тя редовно споделя прозрения от професионалния си живот в своя профил в Инстаграм с около 10 000 последователи.

Реклама

Етапите на нейната кариера включват работа като журналист в елитните спортни издания "Марка" и "Aс". След това преминава през Испанската асоциация по хандбал, Синдиката на испанските футболисти и любимия й клуб "Атлетико" (Мадрид). От там се мести в националната футболна асоциация през май 2021 г., заемайки поста на тим мениджър.

След два турнира тя все още не може да достигне рекорда за титли на своята предшественичка. На европейското първенство през 2021 г. Испания отпадна на полуфиналите срещу бъдещия шампион Италия. Година по-късно пътят на "ла фурия" на световното първенство в Катар приключи на осминафиналите срещу Мароко - и двата пъти след дузпи. Когато играчите стигнат до точката в решаващия момент, енергичната Нурия Мартинес Навас може само да гледа от трибуната и да се страхува. Сега тя има шанс да е част от голям момент за испанския футбол. "Ла фурия" е на полуфинал срещу Франция на Евро 2024. От началото на първенството Испания е най-добре представящият се тим и в момента е големият фаворит за титлата.

Четете още

Мората: Това ще е последният ми турнир

Мората: Това ще е последният ми турнир

УЕФА: Дузпа за Германия срещу Испания нямаше

УЕФА: Дузпа за Германия срещу Испания нямаше

Реклама
Реклама
Реклама