Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18373293 www.bgdnes.bg

УНИКАЛНО! Англия копира режима на Пената (СНИМКИ)

*Преди полуфинала с Нидерландия

*Звездите на Саутгейт на басейн, голф и риболов, както българите в САЩ '94

Вместо със здрави тренировки звездите на Англия се готвят за днешния полуфинал срещу Нидерландия на Евро 2024 от басейна! Този доста свободен режим е патент на великия треньор Димитър Пенев. По време на световното в Щатите през 1994-та привидно изглежда така сякаш българските национали са на курорт. Жулят карти, плацикат се по цял ден в басейна, пекат се на слънце, вечер празнуват на бар. Очевидно сега английският селекционер Гарет Саутгейт е решил да използва същата тактика. 

Кадри от СПА зоната, в която разпускат в шеги и закачки звездите на "трите лъва", се появиха в английския таблоид "Дейли Мейл". Голямата надежда на англичаните Джуд Белингам видимо се чувства блажено, докато се кисне в топлата вода. Край него са Коул Палмър и Коби Мейну, които чакат за солна стая и сауна.

Реклама

Голмайсторът Букайо Сака се забавлява с голф. Той предизвика буен смях и шеги сред съотборниците си, след като първи отправи чудесен удар със стика, но после се спъна в чанта за голф и падна зрелищно на зелената морава. 

Друга част от английските национали залагат на разходка с велосипеди. Една от големите звезди Фил Фодън пък е луд по риболова и единствен от всички 26 играчи в групата хваща въдицата и обикаля по езерата в района на базата Бланкенхайн. Той дори се похвали, че е уловил няколко едри шарана. 

Англичаните имат дори специален треньор по дишане. 41-годишният Стюарт Сандеман провежда релаксации, докато играчите лежат на постелки и възглавници. Именно заради успокоените си нерви футболистите на "трите лъва" успели да вкарат и петте си дузпи срещу Швейцария, пише "Сън".

С водни забавления се готвят и българските "лъвове", които на днешната дата точно преди 30 години екзекутираха световния шампион Германия на четвъртфинал на световно първенство. 

"Футболистите от "златното" поколение съвсем не бяха аскети, но винаги са знаели кога и какво може, че това да не им пречи професионално. Кога да натиснат спирачката", споделя треньор номер 1 на ХХ век Димитър Пенев. 

"Викат, че сме нарушавали режима в Щатите. Какво сме нарушавали, бе? Ето и жените им, и на басейн, имат свободен един ден. На всички отбори, още 70-а година - по моето време като състезател, не в Америка, а в Мексико говоря, ни забраняваха да влизаме в басейна. Някакви глоби бяха измислили, стотина-двеста долара, ако видят някой да се топне. И за какво?", чуди се Стратега от Мировяне. 

Според Пената добрият треньор трябва да знае кога да е строг, но и кога да награди футболистите със заслужена почивка и забавления. 

Четете още

Джак Грийлиш чака наследник

Джак Грийлиш чака наследник

Куман: Целувам играчите по челото

Куман: Целувам играчите по челото

Легендарният страж Джони Велинов: Симон е класа над Менян

Легендарният страж Джони Велинов: Симон е класа над Менян

Благой Георгиев: Англия на полуфинал е престъпление срещу футбола

Благой Георгиев: Англия на полуфинал е престъпление срещу футбола

Реклама
Реклама
Реклама