Реклама
https://m.bgdnes.bg/evro%202024/article/18382370 www.bgdnes.bg

Героят Ямал изкъпан от Меси

Испания има своя нов Бог. Това е 16-годишният Ламин Ямал. Хлапакът, който заряза училище, за да играе на европейското първенство по футбол, изуми целия свят.

Талантът на "Барселона" вкара изумително красив гол за победата на "Ла фурия роха" с 2:1 над Франция. Така той прати страната си на големия финал, който е в неделя. Ямал продължава да чупи рекорд след рекорд.

Реклама

Ламин вече е не само най-младият асистент за гол, но и най-младият голмайстор на европейско. Испанският национал Ламин отбеляза на възраст от 16 години и 362 дни. Така той стана най-младият футболист за всички времена, вкарал гол на европейски или световни финали. Преди Ямал този рекорд се държеше от Краля на футбола Пеле (17 години и 239 дни). Легендарният бразилец го поставя през 1958 г. и пак срещу Франция.

Феновете се питат дали Ламин не е докоснат от Божията ръка... Оказва се - да. Не кой да е, а считаният за най-добър футболист в историята Лионел Меси лично къпе Ямал, когато той е още бебе. Архивни кадри запечатват този момент от 2007 година. Случката се разиграва на митичния стадион "Камп Ноу" в Барселона. Снимките прави популярният фотограф Жеан Монфорт по време на фотосесия за благотворителен календар. Тогава Лео вече е звезда за каталунците, а Ламин... тепърва ще опитва от вкуса на живота. Междувременно Меси все още е действащ носител на "Златната топка" и дори нещо повече. Вчера той класира своята Аржентина за финал на Копа Америка с поредния си гол!

"Много сме щастливи от победата и достигането до финала. Не знам дали този гол може да бъде избран за Гол на турнира, но за мен е много специален", бяха първите думи на Ямал след мача.

"Не мисля за това, че бях избран за Играч на мача. Просто искам да помагам на отбора, това е моята задача, за да вървим напред и да се преборим за трофея. Не съм си мислел, че някога ще стигна до финал на европейското. Като си играехме с приятелите ми като малки, само сме си мечтали за такива моменти, а сега ги изживявам реално. Нямам предпочитания за съперник на финала. Срещу който и да играем, мачът ще бъде много труден. Ние обаче ще влезем в него, за да го спечелим", обеща Ямал.

Куриозното е, че младата звезда ще посрещне своя 17-и рожден ден в събота, точно в навечерието на големия финал. Ламин обещава да спазва режим и да почерпи своите съотборници само с бонбони, но не и с алкохол.

Четете още

УНИКАЛНО! Англия копира режима на Пената (СНИМКИ)

УНИКАЛНО! Англия копира режима на Пената (СНИМКИ)

Испания е на финал след обрат над Франция!

Испания е на финал след обрат над Франция!

Блондинка командва на пейката на Испания

Блондинка командва на пейката на Испания

Джак Грийлиш чака наследник

Джак Грийлиш чака наследник

Реклама
Реклама
Реклама