Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18386614 www.bgdnes.bg

Англия е на втори пореден еврофинал!

Англия за втори пореден път се класира за финал на европейско първенство. "Трите лъва" обърнаха Нидерландия до 2:1, след като изоставаха в резултата в 7-ата минута. 

Така тимът на Гарет Саутгейт ще срещне Испания в мача за титлата в неделя от 22,00 ч. на "Олимпиащадион" в Берлин. Англия ще търси реванш от съдбата за загубения финал с дузпи от Италия преди три години. 

Реклама

Нидерландия поведе в 7-ата минута. Точен беше Шави Симонс със зашеметяващ удар с десния крак, който нанесе падайки.

В 17-ата минута Англия получи правото да изпълни дузпа. Кейн нанесе удар, след което бе ударен от Дензел Дъмфрис. Първоначално Фелиикс Цвайер не отсъди нищо, но бе викнат от ВАР да прегледа ситуацията и посочи бялата точка. Кейн застана зад топката и направи 1:1.

В 30-ата минута „лалетата" показаха силата си на статични положения. След центриране на Симонс от корнер Дъмфрис се извиси над всички и стреля с глава. Топката срещна напречната греда.

Две минути по-късно Фил Фодън повтори упражнението на другата врата. Ударът му облиза дясната греда отвън и излезе в аут.

В 35-ата минута звездата на Нидерландия Мемфис Депай получи травма и бе сменен принудително. Вместо него влезе Джоуи Веерман.

В 65-ата минута Пикфорд спаси отбора си, след като извади удар почти от упор на Ван Дайк. Минута преди края на редовното време Коул Палмър получи отличен пас в наказателното поле. Ударът му обаче мина над вратата. 

В добавеното време Оли Уоткинс прати Англия на финала в Берлин. Нападателят на "Астън Вила" стреля отдясно от малък ъгъл за 2:1 за "трите лъва". 

Четете още

Смъртни заплахи за рефера на Англия и Нидерландия

Смъртни заплахи за рефера на Англия и Нидерландия

УНИКАЛНО! Англия копира режима на Пената (СНИМКИ)

УНИКАЛНО! Англия копира режима на Пената (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама