Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18393688 www.bgdnes.bg

Вижте най-поскъпналите играчи на Евро 2024

Евро 2024 вдига цените

Грузинците направиха огромен скок за милиони евро

Големите турнири на националните отбори са перфектното място футболистите да се представят на най-доброто си ниво и да направят крачка напред в спортната си кариера. Европейското първенство в Германия не е изключение. Има няколко доскоро неособено популярни играчи, които успяха да вдигнат сериозно цената си благодарение на изявите си. Ето кои са те:

Марк Гуехи (Англия)

Въпреки че английският отбор не играе най-зрелищния футбол на това първенство, е на финал. Едно от новите открития в тима, воден от Гарет Саутгейт, е централният защитник Марк Гуехи. Бранителят започна пет от шестте мача, изиграни от отбора му. Отчете се и с асистенция в драматичния двубой срещу Словакия. Очаква се да бъде един от ключовите играчи в битката за титлата с Испания. Интересът към бранителя на "Кристъл Палас" е сериозен. С пазарна стойност, която вече достига 38 милиона евро, можем да очакваме преминаване в по-голям клуб от Висшата лига.

Реклама

Гиорги Мамардашвили (Грузия)

Дебютантът Грузия стигна до осминафиналите в първото си участие на европейско първенство. Един от виновниците за това е на вратата. Гиорги Мамардашвили е сред от играчите, привлекли най-голямо внимание на турнира. Въпреки че допусна осем гола в четирите изиграни мача, грузинският вратар беше с ключова роля за това отборът му да премине към фазата на елиминациите като един от най-добрите трети тимове в груповата фаза. Направи невероятен брой спасявания. С пазарна стойност от 35 милиона евро, "Валенсия" със сигурност ще получи множество оферти за младия вратар това лято.

Марк Кукурея (Испания)

Испанският ляв бек е един от ключовите играчи на "ла фурия" на това европейско първенство. Повиквателната му предизвика редица полемики в страната, но селекционерът Луис де ла Фуенте не спира да го хвали от първия ден. Кукурея опроверга скептиците и се представя на изключително ниво. Пазарната стойност бтранителя се вдигна на поне 25 млн. евро. Така след неособено успешния сезон с "Челси" сега кандидати за подписа му не липсват.

Барт Вербруген (Нидерландия)

Нидерлания достигна до полуфиналите, така че не е изненадващо, че има играчи от техния състав, които привлякоха вниманието с изявите си. Отличен пример за това е младият вратар Барт Вербрюген. Той се превърна в безспорен лидер в тима на Роналд Куман с блестящите си изяви въпреки младостта си. Стражът е само на 21 години. В шест изиграни мача постигна две сухи мрежи - срещу Франция в груповата фаза и срещу Румъния на осминафиналите. Миналия сезон в "Брайтън" не беше безспорен титуляр, но представянето му на Евро 2024 може да промени статуса му. А нищо чудно и да доведе до преминаването му в по-голям отбор. Цената му се покачи на 18 млн. евро.

Жорж Микаутадзе (Грузия)

Още един футболист на Грузия покачи значително цената си на Евро 2024. Това е голмайсторът на тима Жорж Микаутадзе. С три попадения в четири мача той е сред топ голаджиите в турнира. Нападателят на френския "Метц" отбеляза и в трите мача от груповата фаза срещу Турция, Чехия и Португалия. Освен това направи и асистенция за гола на Кварацкхелия срещу португалския отбор. През миналия сезон с "Метц" отбеляза 13 гола и добави четири асистенции в 20 мача в Лига 1. Пазарната му стойност в момента скочи на около 15 милиона евро. След този страхотен турнир със сигурност ще се озове в по-класен тим.

Четете още

В Англия готови с парад и прием за титлата

В Англия готови с парад и прием за титлата

Сираци и украинчета извеждат звездите на терена

Сираци и украинчета извеждат звездите на терена

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама