Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18394778 www.bgdnes.bg

Полицаи и пожарникари в Берлин продават нашивките от Евро 2024

Пожарникарите и полицаите в Берлин нямат право да имат германско знаме на колата или униформата си за европейското първенство по футбол. Властите са измислили нещо специално за тях: приложения с мотиви "Евро 2024", които могат да бъдат прикрепени към униформите и аварийни костюми - така наречените пачове. 

Особен фарс се разиграва в момента в берлинската пожарна. Всеки служител в нея, независимо дали е професионален или доброволен, трябва да получи стикер като този. Много вече ги имат, други все още чакат. Причината - пачовете все още не са доставени по официалната поща. 

Реклама

Но какво правят някои пожарникари? Те предлагат специалните нашивки за продажба в Ebay. Пожарникар-доброволец продаде своята за 450 евро. Другите оферти са за 100 или 200 евро. Берлинската пожарна служба има само 4500 служители на пълен работен ден и около 1500 доброволци. От друга страна, полицията е направила около 20 000 лепенки за своите служители като благодарност техния ангажимент. Тези сувенири от европейското първенство не са толкова популярни заради големия си брой. В Ebay вървят за 8,51 евро.

Ръководството на пожарната се почувства принудено да предупреди своите служители.

"Пачовете са собственост на Берлинската пожарна - написаха те в официално съобщение. - Продажбата в Ebay е криминално престъпление и ще доведе до дисциплинарни действия."

След това някои оферти в Ebay изчезнаха.

Говорителят на пожарната бригада Винценц Каш също коментира казуса. 

"Нашивките са признаци на принадлежност, признателност и благодарност, каза той.  - Продаването им директно на предложилия най-висока цена не показва точно отношение на уважение."

Поради тази причина трябва да има разяснителен разговор между тези, които продават своите лепенки, ако могат да бъдат идентифицирани, и съответните им началници.

„Берлинската пожарна служба обаче не планира никакви дисциплинарни действия по този въпрос", каза Каш.

Четете още

В Англия готови с парад и прием за титлата

В Англия готови с парад и прием за титлата

Сираци и украинчета извеждат звездите на терена

Сираци и украинчета извеждат звездите на терена

Реклама
Реклама
Реклама