Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18399211 www.bgdnes.bg

Димитър Пенев обяви за кого ще вика на финала довечера

Димитър Пенев: Все едно кой ще спечели, нито един отбор не ме впечатли

Англия трепери от едно момче, което вчера навърши 17 години! Става въпрос за феномена от Испания Ламин Ямал, който записа срещу името си цели десет рекорда по време на Евро 2024.

"Трите лъва" и "ла фурия" ще определят новия европейски футболен първенец тази вечер от 22,00 ч. на "Олимпиащадион" в Берлин.

Реклама

Натискът върху селекционера на англичаните Гарет Саутгейт е много сериозен. Обществеността го призовава героят на полуфиналите Оли Уоткинс да получи предимство пред капитана Хари Кейн. Именно Оли вкара победния гол срещу Холандия. Също има открити призиви Люк Шоу да се върне в титулярните единадесет след завръщането му от контузия. Самият Саутгейт все още не е дал никакви намеци за потенциалния си състав. Но едно е сигурно - трябва да се вземат мерки срещу детето-чудо Ямал, иначе "трите лъва" ще си отнесат в Лондон само снимка на купата. 

Залогът е огромен, тъй като става въпрос за първи трофей за английския футбол от цели 58 години насам. Както и да бъде преборен споменът от загубата от Италия на предния шампионат.

Всепризнатият футболен специалист Димитър Пенев отказа да даде прогноза кой ще спечели финала.

"Никой отбор на това европейско не ме впечатли особено - коментира Стратега пред "България Днес". - Кой ще победи, не ме вълнува особено. Ние имаме спомени от мачове и срещу двата отбора, вярно, преди време. За мен те са хубави, макар за други да може и да не са. На бъдещите ни футболисти и треньори искам да пожелая и те да имат някой ден такива противници. Само дето не знам кога ще може да стане това. Гледаме какво става в държавата ни, първо тя трябва да се оправи, да започнем да произвеждаме нещо, после да мислим да произвеждаме футболисти и да си оправяме футбола", завършва в типичния си откровен стил Пената, който само преди два дни навърши 79 години. 

Четете още

Легендарният рефер Любе Спасов: Съдиите бутат немощна Англия на Евро 2024

Легендарният рефер Любе Спасов: Съдиите бутат немощна Англия на Евро 2024

Решен ли е вече финалът на Евро 2024?

Решен ли е вече финалът на Евро 2024?

Вижте най-поскъпналите играчи на Евро 2024

Вижте най-поскъпналите играчи на Евро 2024

Полицаи и пожарникари в Берлин продават
нашивките от Евро 2024

Полицаи и пожарникари в Берлин продават нашивките от Евро 2024

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама