Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18445552 www.bgdnes.bg

Най-шантавите прически на Евро 2024

Испания е шампион и по стайлинг на косите сред играчите

Емоциите от европейското първенство по футбол продължават да държат феновете, въпреки че шампионатът приключи преди пет дни. Турнирът вече е в историята, но част от култовите прически на звездите ще командват мъжката мода през цялото лято.

Испания стана шампион на терена по безапелационен начин, побеждавайки още в редовното време сили като Хърватия, Италия, Германия, Франция и Англия. Но, оказва се, че в състава на "Ла фурия роха" са и играчите с най-оригинални прически по време на Евро 2024. Безспорно най-силно впечатление не само с топка в крака, но и с визия направи 22-годишната звезда на "Атлетик" (Билбао) Нико Уилямс. Играчът струва 60 милиона евро и почти сигурно ще стане ново попълнение на "Барселона" това лято. Той отделя по няколко часа на ден, за да се грижи за странните си изрусени и вързани на кок плитки. Мнозина оприличават прическата му на гигантска тарантула, полазила върху главата му. Очевидно дори това странно космато нещо изобщо не попречи на Нико да бъде избран за най-добър играч на финала.

Реклама

Не по-назад с визия е и най-близкият му приятел Ламин Ямал, определен за най-добър млад играч на европейското. Талантът, който само ден преди финала навърши 17, има нещо като птиче гнездо на главата си. Той също е изрусил връхчетата на къдравата си коса. Макар че още е ученик, Ламин вече е като магнит за жените. Студентката Алекс Падия е грабнала сърцето му и дори празнува заедно с него титлата на терена след финала.

Най-буйни коси по терените на Германия вееше съотборникът им Марк Кукурея. Той също остави ярка следа на Евро 2024, особено с асистенцията си за победния гол срещу Англия. Зевзекът от "Челси" е душата на компанията и комик №1 в испанския отбор. След успеха в Берлин той се качи на масата пред целия отбор и запя на микрофона. Не само заради рошавата му коса, но и заради футболните качества той е сравняван с легендата Карлес Пуйол.

Единствената подобна грива на европейското имаше Вут Фаес от Белгия.

Куп подигравки за оцветената в розово коса отнесе германският национал Роберт Андрих. Нападна го дори легендарният бивш вратар Йенс Леман.

"Първо косата му беше изрусена, а сега е розова. Какво иска да покаже с това? Има проблеми с личността и иска да се открои по този начин ли? Бих го намерил за много странно, ако му бях съотборник. Може би се чувства като жена", подигра му се Леман.

Шегите с Андрих не спират и до днес. Той не бе единственият със странен цвят на косата. Румънският национал Андрей Рациу показа синя коса и в добавка със свръхзвуковата му скорост е оприличаван на героя от редица видеоигри - Соник.

Определено плитките във всичките им разновидности бяха на мода на това европейско първенство. Най-много в това отношение се бяха постарали нидерландските национали Шави Симонс и Мемфис Депай. В косата им дори имаше вградени специални инициали, като древни символи, които никой не успя да разчете.

Реклама

Те донякъде донесоха късмет на "лалетата", които играха полуфинал и не бяха далеч от мача за титлата.

С впечатляващи плитки блеснаха френските национали Едуардо Камавинга и Жул Кунде. 

Впечатляващ в това отношение бе турският национал Абдюлкерим Бардакджъ. Футболистът на "Галатасарай" дори бе наречен в родината си Турският Дейвид Хей заради приликата му с британския боксьор. 

Четете още

Ето ги провалите на Евро 2024

Ето ги провалите на Евро 2024

Ето ги постиженията на Евро 2024

Ето ги постиженията на Евро 2024

Реклама
Реклама
Реклама