Реклама
https://www.bgdnes.bg/evro%202024/article/18445789 www.bgdnes.bg

Ето кой се натиска да смени Саутгейт начело на Англия

Бившият селекционер на Германия Йоаким Льов има интерес да е заместникът на Гарет Саутгейт и да поеме националния отбор на Англия. Немският специалист с удоволствие би разговарял с английската футболната асоциация, съобщава британския в. "Сън".

Саутгейт бе начело на "трите лъва" 8 години, но подаде оставка след поражението на Англия с 1:2 от Испания на финала на Евро 2024. Главният изпълнителен директор на ФА Марк Бълингам настоя, че търсенето на нов мениджър няма да бъде прибързано като списъкът с кандидати е дълъг.

Реклама

Еди Хау, Греъм Потър и Маурисио Почетино са фаворитите за поста, а Юрген Клоп и Пеп Гуардиола също са свързвани. Селекционерът на отбора на Англия до 21 години Лий Карсли е още един вариант.

64-годишният Льов прекара почти 15 години начело на Германия. Успява да изведе Бундестима до световната титла в Бразилия през 2014 г. Специалистът е без работа, откакто напусна Бундестима след Евро 2020, а последният му мач начело на Германия беше поражението с 0:2 от Англия на Саутгейт на "Уембли".

Четете още

ДОВИЖДАНЕ! Саутгейт се оттегли като селекционер на Англия

ДОВИЖДАНЕ! Саутгейт се оттегли като селекционер на Англия

УЕФА променя ВАР след Евро 2024

УЕФА променя ВАР след Евро 2024

Испания е европейски шампион! 
"Ла фурия" сломи добутаната до финала Англия!

Испания е европейски шампион! "Ла фурия" сломи добутаната до финала Англия!

Йоги Льов разочарован

Йоги Льов разочарован

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама