Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14210896 www.bgdnes.bg

Може ли "Байерн" да спре Холанд? advertorial icon

Тази седмица ще се изиграят първите срещи от четвъртфиналите в Шампионската лига по футбол

Най-голям интерес предизвиква сблъсъкът между английския шампион "Манчестър Сити" и германския шампион "Байерн". Двубоят е във вторник вечер от 22:00 часа българско време, а коефициенти за него може да откриете на efbet.com. "Гражданите" предварително са сочени за фаворит в двубоя с коефициент за победа 1.78*. Равенството е оценено на 4.30*, а успех за баварския колос - на 4.75*.

Как да спрат головата машина на "Манчестър Сити" Ерлинг Холанд?! Това са основните притеснения в лагера на "Байерн" (Мюнхен) преди визитата им на "Етихад Стейдиъм".

Полузащитникът на баварците Леон Горецка се изказа с респект за съперника и особено за норвежкия национал. Холанд е забил внушителните 41 гола за "Сити" във всички турнири от началото на сезона.

"Отборът на "Манчестър Сити" беше най-трудният жребий, който можехме да получим. Те със сигурност мислят същото за нас. Този сблъсък можеше да е един хубав финал. Сега "Байерн" е готов за този четвъртфинал", каза германският национал.

"Холанд сякаш има магнит в обувките. Вероятно мога да науча от него как да вкарвам повече. Неговият нюх за голове е невероятен. Все пак не играем срещу Холанд, а срещу "Манчестър Сити". Очакваме с нетърпение този специален ден", добави 28-годишният Горецка.

Логично в efbet най-вероятният голмайстор по всяко време е Ерлинг Холанд с коефициент 1.75*, докато шансовете на Горецка да се разпише са 12.00*. Ставката норвежецът да бъде първи голмайстор в мача пък е 3.80*, а тази за Горецка - 30.00*.

Томас Тухел, който до неотдавна водеше "Челси", сега се завръща на английска земя, но като наставник на "Байерн".

"Трябва да бъдем смели в този мач, да вярваме в себе си, да бъдем умни, да имаме тактически решения и да стигнем до предела на физическите си усилия. "Сити" играят в абсолютна върхова форма от седмици насам", изрази притесненията си Тухел.

Интерес предизвиква и другата среща от програмата във вторник. "Бенфика" се подготвя за четвъртфинала срещу "Интер", анализирайки грешките на големия си противник "Порто". В осминафиналите "нерадзурите" отстраниха именно другия голям португалски клуб след 0:0 навън и 1:0 у дома. Старши треньорът на лисабонските "орли" Роджър Шмидт пуска на играчите си видео от тези два мача. Германският треньор се надява тимът му да поднесе изненада и да стигне до най-добрите четири. В миналия кръг от португалския шампионат "Бенфика" загуби именно от "драконите" с 1:2 у дома.

В същото време треньорът на "Интер" Симоне Индзаги отправи надъхваща реч към играчите си. Тимът не е достигал полуфинал в Шампионската лига от требъла с Жозе Моуриньо начело през 2010 година.

"Създаваме много положения, но топката понякога просто не иска да влезе. Нека не губим вяра в това, което правим. Ще се върнем към отбелязването на голове", били думите на Индзаги, чието бъдеще в клуба никак не е сигурно. За негов евентуален заместник е спряган треньорът на "Порто" Серджо Консейсао. Коефициентът на efbet за победа на "Бенфика" е 2.30*, Х - 3.40*, а 2 - 3.65*.

В сряда "Реал" (М) приема "Челси" в пълен с неизвестностни двубой на "Сантяго Бернабеу". На 1.76* се оценяват шансовете на "белия балет" да вземат аванс след първия мач. Равенството е 3.95*, а успех за "сините" от Лондон се котира на 5.20*. В проблеми се забърка халфът на "Реал" Федерико Валверде. От "Виляреал" излязоха с официално изявление, че тяхното крило Алехандро Баена е подал жалба в испанската полиция срещу уругваеца. Причината е ударът в лицето, който Валверде му нанесе след мача между двата тима от Ла Лига в събота.

Последният четвъртфинал противопоставя два италиански отбора - "Милан" и "Наполи". Само преди дни "росонерите" удариха тежко с 4:0 "партенопеите" на техния стадион "Диего Армандо Марадона" в мач от Серия "А". Все пак "Наполи" води на върха с 16 точки пред втория "Лацио" и с 22 пред "Милан", който е четвърти. Двубоят в Шампионската лига ще е съвсем различен и неслучайно "Наполи" е сочен за фаворит дори в първата среща, в която е гост. Коефициентът за успех на "Милан" е оценен на 2.90*, а този на "Наполи" - 2.70*. Равенството се котира на 3.35*.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама