Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14268459 www.bgdnes.bg

Мъри съветва Топузаков

Треньорът на "Левски" Елин Топузаков се съветва с предшественика си Станимир Стоилов. Двамата обсъждат често отбора.

На няколко пъти са говорили и преди дербито с ЦСКА-София (0:0). Чули са се и след него, разбра "България Днес".

Реклама

"Със Станимир Стоилов си говорим редовно - заяви Топузкаков. - Невъзможно е да влизам в неговата роля. Това, което е наложил Станимир Стоилов като стил на игра, е нормално да го следваме, защото то носи успех."

Както е известно, Мъри напусна "Левски" седмица преди двубоя с "червените". Заедно с него си тръгнаха и помощниците му. До края на сезона за треньор бе назначен Топузаков. Легендарният бранител работи с млад щаб, а от този на Стоилов остана само наставникът на вратарите Божидар Митрев.

На "Герена" на този етап не са обсъждали имена за треньор на отбора от лятото. Възможно е, ако Топчо се справи с поставената задача - класиране за евротурнирите, да остане начело на тима за постоянно.

"В треньорската професия никога не можеш да си имаш планове. Ще направим всичко възможно момчетата да направят още по-успешни мачове. Когато дойде краят на сезона, има време да седнем и да говорим с ръководството за бъдещето", сподели самият той.

Добрата новина на "Герена" е възстановяването на един от основните играчи. Халфът Илиян Стефанов поднови пълноценни тренировки. Националът се включи в първото занимание след дербито с ЦСКА-София, като се готвеше наравно със своите съотборници. Полузащитникът не е играл повече от месец заради травма. Въпреки това има голяма вероятност да попадне в групата за мача с "Берое" в неделя. Травми продължават да лекуват Хосе Кордоба, Кристиан Димитров и Билал Бари.

В същото време стана ясно, че дербито между ЦСКА-София и "Левски" записа най-малко чисто игрово време в мачовете от 26-ия кръг на Първа лига. В мача между "сини" и "червени" се е играло чисто 40:29 минути. Най-много се е играло на двубоя "Ботев" (Пд) - "Спартак" (Вн) - 51:07 минути.

"Левски" допусна най-малко удари към своята врата от всички 16 отбора в елита. "Сините" дадоха възможност на играчи на ЦСКА-София само два пъти да стрелят към Пламен Андреев.

Четете още

Топчо не пипа схемата на Мъри

Топчо не пипа схемата на Мъри

"Левски" търси треньор в Испания

"Левски" търси треньор в Испания

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Бившият треньор на "сините" Славиша Стоянович: Обичам "Левски", но си тръгнах обиден

Топузаков начело на "Левски"

Топузаков начело на "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама